Має звання майстра спорту по самбо та кандидата в майстри спорту по дзюдо. А ще вона працює в тренінговому центрі ГУНП у Вінницькій області, де готує професіоналів для підрозділів поліції. У своїй родині єдина, хто носить погони.

– Неллі почала займатись спортом у 12 років. Із подругою прийшла на заняття по самбо та дзюдо, і до цього часу не перестає вдосконалювати свої вміння в цьому напрямку. На службу  до правоохоронних органів вона прийшла  в 2004 році після закінчення Національної академії внутрішніх справ.

Додамо, що на базі тренінгового центру ГУНП у Вінницькій області вже понад два роки представники Європейської та Канадської місії проводять заняття з  українськими  поліцейськими. Неллі Мельничук разом з колегами також пройшла  курси зарубіжних колег та набутим досвідом ділиться з поліцейськими. Вінничанка неодноразово брала участь  у загальноукраїнських та міжнародних змаганнях,  де  представляла поліцію Вінниччини та щоразу поверталася додому з перемогою. Сама ж Неллі, яка не любить публічності, впевнена, що бути професіоналом своєї справи замало. Треба бути універсальною людиною, щоб завжди і з усіма можна було знайти спільну мову.

Віталіна Володимирова