Верховну Раду України на сесії представляли члени Постійної делегації Верховної Ради України у ПА ОБСЄ Артур Герасимов, В.Вовк, Антон Геращенко, Тетяна Острікова, заступники члена Постійної делегації Сергій Висоцький, Рефат Чубаров та вінничанин Сергій Кудлаєнко.

Участь у роботі сесії взяли понад 300 парламентарів більше ніж з 54 держав-учасниць та країн-партнерів ОБСЄ.

Члени української парламентської делегації в ПА ОБСЄ під час усіх сесій, а також у ході зазначених двосторонніх зустрічей поставили гостро питання російсько-українського конфлікту, зокрема невиконання Росією Мінських домовленостей, порушень прав людини в Криму, останнього акту агресії Російської Федерації проти України поблизу Керченської протоки, і негайне звільнення українських політв’язнів та військовополонених.

Під час засідання виступили Президент ПА ОБСЄ Г. Церетелі, скарбник ПА ОБСЄ Д.Барнетт, Генеральний секретар ПА ОБСЄ Р.Монтелла. Були також обговорені організаційні питання проведення заходів ПА ОБСЄ у 2019 році.

В ході засідання українськими парламентарями було порушено питання мілітаризації Криму та питання неможливості участі у короткостроковій місії спостереження за виборами Президента України, громадян — власників паспортів Російської Федерації та громадян направлених Російською Федерацією, зважаючи на прийняте рішення Верховною Радою України про неможливість участі представників Росії та триваючу агресію з боку Російської Федерації.

– Я переконаний, що дипломатична підтримка з боку наших міжнародних партнерів для нас – це дуже важливо і необхідно для перемоги над країною-агресором та збереження цілісності України, – зауважив Сергій Кудлаєнко.

Сергій ГОДУН