Нині досить активно збільшується попит і на декоративний матеріал, який все частіше використовують для озеленення населених пунктів та особистих садиб.

– Флагманом у цій справі серед лісництв підприємства є Вендичанське лісництво, у розсаднику якого вирощують понад 20 видів декоративних рослин. Туї, самшит, ялівці , тис, гібіскуси, магнолії, голубі ялинки та багато інших – усе це користується неабиякою популярністю, як серед місцевого населення, так і серед установ та організацій, що перебувають у зоні діяльності лісгоспу. Щорічно підприємство працює в напрямку збільшення асортименту,- розповіли у прес-службі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. – У теплиці, що розташована поряд із розсадником, у коробах проводиться живцювання понад 20 видів декоративних рослин, які згодом висаджуються у відкритий ґрунт на розсадник. Встановлено систему туманного зрошення, адже для вирощування якісного посадкового матеріалу необхідно дотримуватися правильного температурного режиму та оптимального рівня вологості.

Крім того, у Вендичанському лісорозсаднику напрацьовано цінний досвід укорінення живцями, розмноження насінням та щепленням, закладено маточні плантації декоративних видів. Тут традиційно дбають про якість саджанців та постійно поліпшують всю необхідну інфраструктуру, щоб отримати якісні рослини для реалізації. Для збільшення попиту щороку розширюють асортимент, що дозволяє збільшити обсяги вирощування й відповідно – результативність цього напрямку роботи.

З питань купівлі телефонуйте: 067-4325-17-17 та 067-432-17-15.

Валентина Лісова