Як вже повідомляло наше видання, навесні минулого року у Крижополі патрульні затримали Вадима Гриньова — тоді начальника місцевого відділку. За словами активістів, той напідпитку вночі приїхав розібратись із колегами-«копами», мовляв, «хто хазяйнує у районі без його відома». Намагався втекти та відмовився проходити обстеження на предмет алкогольного сп’яніння. Але таки отримав адмінпротокол на свою адресу та гучний резонанс на всю Україну. Втім, вже влітку Тростянецький районний суд за досить дивного мовчання керівництва патрульної поліції скасував цей протокол…

Тож громадські активісти запитують: чому після цього гучного скандалу екс-начальника поновили у вінницькій поліції на керівній посаді?

– Відповідно проведеного службового розслідування за фактом порушення службової дисципліни його було звільнено з лав Національної поліції. Втім, він оскаржив рішення. Постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду, відповідний наказ було визнано протиправним та скасовано. Суд також зобов’язав поновити екс-керівника на посаді. Постанова підлягала негайному виконанню, — пояснив заступник начальника обласної поліції Сергій Сокиран. — Однак, посада начальника Крижопільського відділення була вже укомплектована. Тож йому запропонували рівнозначну посаду — заступника начальника Літинського відділення, на яку він погодився. На виконання рішення суду його призначено на посаду та наказом начальника ГУНП поновлено на службі в поліції. Водночас Головним управлінням подано касаційну скаргу. 11 березня Верховним судом у складі колегії Касаційного адміністративного суду відкрите касаційне провадження у даній справі.

У прес-службі обласної поліції повідомили, що ані сам Вадим Гриньов, ані начальник Літинського відділення Олександр Конєв особисто ситуацію не коментуватимуть. Втім, редакція готова вислухати їхні точки зору.