У цей синдикат входить 13000 осіб у всьому світі. В тому числі і у Бразилії, країні, де наркоманія – одна із найпотужніших у світі. Цей та інший синдикати освоїли найновіші способи доставки та реалізації наркотиків у світі – від інтернет-сайтів, підсаджування на голку від дітей високопосадовців та знаменитостей до закоханих довірливих дівчат. В тому числі українок та росіянок. Свого часу 10 років тюрми отримала донька відомої актриси Лідії Шукшиної, яка із Києва у термосі перевозила партію наркотиків до Сибіру та Середньої Азії. Від наркодурману помер син Нонни Мордюкової та В’ячеслава Тихонова, онук Людмили Гурченко. Через синову наркозалежність рано пішла із життя Валентина Толкунова. Цей список дуже великий. Але зараз ми стали заручниками ще однієї реальності – довірливі дівчата закохуються у іноземців. Їдуть із ними на екзотичні курорти і не розуміють, що можуть стати жертвами страшної підстави, за яку отримають смертну кару.

У В’єтнамі смертної кари очікує росіянка Марія Дапірка, яка стала черговою жертвою нігерійської наркомафії.

Перед винесенням остаточного вердикту дівчина попрощалася зі своєю матір’ю і близькими. Її кілька років тому підставив коханий, який покликав на романтичну подорож до Бразилії. А він за налагодженою схемою саме так постачав наркотики в різні країни світу. Місцевий житель Чіб отримував замовлення і шукав саме в цій країні жертву. Налагоджував романтичні стосунки, обіцяв «вічну любов». Кликав до себе. А потім купував квиток коханій і дарував красиву валізу, в якій у таємних ходах вже було запаковано кілограми наркотику.

І росіянці він придбав квитки та красивий чемодан. А у ньому в’єтнамська митниця виявила близько трьох кілограмів наркотичної речовини.

Правоохоронці попереджають, що наркокур’єри не лише у себе на батьківщині, але й по інших курортах світу знайомляться з красивими дівчатами і майже відразу ж вступають з ними в стосунки. Нічого не підозрюючи, кохані в своїх валізах провозять великі партії наркотиків. І це стає рейсом смерті через таку любов. Отож, стережіться таких романів, бо наркотики можуть бути не лише в подарованому чемодані. І не лише наркотики, але й вибухівка. Як відомо, той, хто вдавав із себе закоханого, завербований феесбе найманець «ДНР» Микола підкинув своїй же співвітчизниці міну у її валізу. І, як не дивно, вона пройшла контроль в аеропорту Єгипту. Але потім літак вибухнув у повітрі. Загинули всі пасажири, що летіли із відпочинку до Росії. Загадку – чому він вибухнув і кому це було потрібно – розгадали єгипетські поліцейські. Щоправда, російські ЗМІ замовчують цей факт. Терорист мав завдання цим спровокувати повномасштабну війну. Тому цей літак із російськими громадянами мав вибухнути над Україною. Росіяни відразу ж звинуватили б нас у загибелі їхніх громадян і пішли у наступ. Але денеерівець переплутав місцевий час і запрограмував бомбу на 2 години раніше – за московським часом… Ось так літак вибухнув не над Україною, а над Єгиптом. Світ змінився, і на повну безпеку вже не варто покладатись ніде і ніколи.

Юлія Іванюк