Цього разу суд розглянув клопотання слідчої, яка вимагає стаціонарну комплексну психолого-психіатричну експертизу для затриманого 30-річного ІТішника… І для цього «арештанта» Анатолія мають везти до Одеси, бо вінницькі експерти із психлікарні ім. академіка Ющенка не мають права на висновок про психічний стан і осудність Мальця…

— Підозрюваний має знаходитись 24 години на добу під наглядом лікарів у стаціонарі в Одесі… Тому суд вирішив конвоювати його в Одесу, бо у Вінниці в нашій лікарні Ющенка такого стаціонару немає, — прокоментувала рішення міського суду Софія Кучерук, головний лікар Вінницької психіатричної лікарні імені академіка Ющенка. – І коли суддя отримає висновок про психічний стан здоров‘я цієї особи, то зможе визначити – осудний від чи не осудний.

Тому «рідного вбивцю» вже найближчим часом спецконвоєм із Вінниці повезуть до моря в Одесу на місячник експертиз до Центру психічного здоров’я.

Цікаво, що під час судового розгляду минулого тижня стало відомо, що Анатолій Малець, який раніше відмовлявся від показів, все-таки дав власні свідчення про події 31 грудня в мікрорайоні Академічний… Цей допит тривав 3 години, за словами адвоката Володимира Білана, «він повідомив ті обставини, які йому були відомі і зрозумілі…»

Які саме – це таємниця слідства по цій дуже резонансній справі!

Нагадаємо, що Анатолія Мальця підозрюють у вбивстві своїх двох малих дітей, матері та колишньої дружини в останній день минулого року — 31 грудня…

 Сергій Годун