Іноземців цікавила як техніка, устаткування, так і практичний досвід її використання. Про це повідомили у інформаційній  редакції Інформагентства Міноборони (м. Вінниця)

Особливу увагу італійців привернув вертоліт Мі-8. На ньому українські льотчики виконали сотні небезпечних операцій. Італійці розпитували про усе — максимальну швидкість польоту, кількість пасажирів, потужність двигунів, маневреність.

— Якщо до 2014-го бригада виконувала переважно транспортні завдання, то із початком війни в Україні довелося демонструвати ворогу ударну міць, рятувати поранених під ворожим прицілом. Тож додатково обладнуємо борт бронепластинами, які, до речі вже не раз зберігали життя нашим екіпажам, — прокоментував начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби бригади транспортної авіації капітан Олександр Кушнір

Продемонстрували італійським офіцерам й інше устаткування — аптечки, ноші, медичне обладнання, радіостанції, парашути, навігаційне обладнання.

– Якщо порівнювати ваше обладнання із тим, яке використовуємо ми в Італійській Республіці, то це — однотипні речі. Італійське обладнання дещо сучасніше й інших модифікацій, але з точним таким же принципом дії. Приємно бачити, що ви постійно розвиваєтесь, підтягуєтесь до високого рівня, а фаховий рівень спеціалістів взагалі вражає, — сказав інструктор з пошуково-рятувального забезпечення Збройних сил Італійської Республіки майор Нікола Вітале.

Валентина Лісова