Бо через підозру в мінуванні поїзда на Перемишль, цей потяг спершу затримали на кордоні спершу годину… Потім на 2, 3 години! А через 5 годин всіх пасажирів евакуювали під дощ і змусили йти пішки на Польщу чи шукати таксі… Бо в цей час польські вибухотехніки вилучили та підірвали забуту валізу із металевими банками всередині…

Ймовірно, це була контрабанда ікри чи хтось із пасажирів забув цю валізу ще у Львові?

– Потяг рухався за графіком, всі місця були зайняті, українці повертались до Польщі після свят, поляки їхали додому із мандрівок Україною… І тут знаходять цю валізку, яку ніхто не визнає своєю!, – розповіла пасажирка замінованого потягу №715, вінничанка Олександра. –  Годину вони не знали, що з нею робити… Потім виселили наш вагон. Потім викликали поляків, які мають вибухотехніків на кордоні… Все це тривало годинами без жодних повідомлень… Хтось поспішав на пересадку в Перемишлі, в когось горіли квитки на літак із Кракова, Варшави та Катовіце… Але нас тримали тут в потязі до 18-ї години поки поляки не оголосили повну евакуацію. Тоді всі 500 чи 700 пасажирів вийшли на вулицю під дощ і болотом пішли на Польщу! Чому не можна було за ці 5 годин знайти автобуси і вивезти пасажирів на корж лон чи станцію в Перемишлі? Ми з другом викликали польське таксі, але мобільний оператор із Польщі тут не працював… Тоді замовили таксі через Інтернет через друзів із Кракова! І таксі приїхало! В цей день всі таксі Перемишля рятували пасажирів Інтерсіті, які катастрофічно запізнювались вже на все… Дякуємо вам, таксисти!

До Кракова ми їхали стоячи в останньому потязі із Перемишля із старими квитками… Кондуктор нас пустив без проблем, про цю «бомбу» в українському потязі вже знало половина Польщі із новин та соцмереж… Цікаво, що коли підірвали ту валізу, то там були ймовірно харчі в металевих банках! Ось так ми їхали Укрзалізницею 5 травня до Польщі!

Офіційно Укрзалізниця визнала, що виникла затримка декількох пасажирських поїздів і були вжиті всі заходи для скорочення відставання поїздів від графіка.

Адже під час проведення митних процедур на станції Медика (Польща) на багажній полиці було виявлено підозрілу сумку, власник якої не знайшовся. На місце знахідки було викликано оперативні служби для проведення перевірки на можливу наявність вибухових пристроїв. За результатами перевірки небезпечних пристроїв не виявлено.

Поїзд № 715 Київ – Перемишль було затримано на 4 години 53 хвилини. Окрім цього, внаслідок інциденту в дорозі затримуються поїзди № 89 Львів – Перемишль та № 36 Перемишль – Одеса.

Укрзалізниця попросила вибачення за тимчасові незручності у пасажирів…