Зрозуміло, що поліцейські, як і інші служби МНС, не змогли залишити це фейкове повідомлення без уваги. Тому негайно в торгові центри вирушили спеціальні бригади для обслідування приміщення. В терміновому порядку були евакуйовані всі відвідувачі центру та персонал. Нагадуємо, що на травневі свята до вінницьких поліцейських надіслала повідомлення невідома досі терористична група «Огненный смерч». Невідомі терористи тоді повідомили про 19 об’єктів, серед них будинки та торгові центри, в які вони заклали вибухівку. На щастя, жоден із наведених фактів не підтвердився. Ось приблизний зміст того листа:

«За то, что тупые идиоты … не только не выполнили наши требования, но решили бросить нам вызов!

Они не посадили в тюрьму (нецензурні слова – ред.) Игоря Бомбушкара… (Далі перераховуються інші невідомі вінничанам люди, яких іменують «предателями, торгующими героином», терористами… – ред.) Теперь города Украины ждет ад!!! Мы не остановимся не перед чем!!! Это послание для всех шутов, крышующих предателей и сектантов.

Ниже список домов города Винницы, в квартирах которых заложены взрывные устройства с отравляющим веществом и где произойдут взрывы:

Дома по улице Крапивницкого (вказана адреса, як і у інших — ред.), Миколы Оводова, Пушкина, Соборна, Архитектора Артинова, Червона Христивска, Магистрацка, Ерусалимка, Селянский переулок,  Театральная, Ивана Шиповича.

Взрывы произойдут также в торговых центрах города в разное время (далі перераховуються 8 торгових центрів).

Кровавый ад ждет вас!!!»

Тоді поліцейські коментували, що скоріше всього листи надходять із окупованих територій Донеччини на Луганщини. І приписують це спецслужбам невизнаних самопроголошених республік. Пізніше надійшли повідомлення ще про 28 об’єктів. На цей раз не обминули і дитячих садків. Після перевірки яких, були прийняті посилені міри безпеки в дитячих закладах. Останнє фейкове повідомлення стосувалось ТОЦ «Ізумруд». На цей раз – «Мегамолл». Зрозуміло, що на обслідування стосовно повідомлення про закладену вибухівку йдуть великі кошти та ресурси. Але не робити цього правоохоронці та служби МНС не мають права. Це знають терористи, тому і «кошмарять» повідомленнями не тільки Вінницю, а й інші великі міста України.

Юлія Іванюк