Жителі громад із захопленням спостерігали, як виконують вправи професійні богатирі та їх земляки, які також брали участь у змаганнях та встановлювали особисті рекорди.

За переконанням організаторів, проведення подібних спортивних заходів сприятиме якомога більшому залученню населення, і особливо молоді, до занять спортом, його популяризації, розвитку та ведення здорового способу життя.

«Ми зробили менше навантаження для місцевих мешканців, оскільки знаємо, що потягнути таку масу одразу дуже не просто. Наші спортсмени будуть працювати із вагою, яку піднімають на тренуваннях. Мені дуже подобаються вінничани, вони дружні та наполегливі. Я вражений», – зазначив Василь Вірастюк.

Загалом на змаганнях було 6 вправ. Гостям Василь Вірастюк додавав більшої ваги у спортивні знаряддя, ніж місцевим жителям. За таких нерівних умов учасники збірної України поступилися.

Начальник управління фізичної культури та спорту ОДА, срібний призер олімпіади у Сіднеї, заслужений майстер спорту України з велосипедного спорту Сергій Чернявський зауважив: «Спорт – це те дійство, де на світовій арені піднімається прапор України і звучить гімн нашої держави. Це є наша реклама. Українські спортсмени неодноразово здобували перемогу у спортивних чемпіонатах. Ними пишається вся країна. Я хочу, щоб кожен початківець не кидав справу на пів шляху, бо його може чекати велике майбутнє».

Випробувати свої сили та позмагатися з найсильнішими богатирями України міг кожен бажаючий, а усім переможцям у конкурсах дали фірмові футболки від Федерації стронгмену.