3 липня у Бджільні Теплицького району близько сотні людей перекрили обласну трасу, яка проходить через їхнє село, з вимогою термінового ремонту.

За словами учасників протесту, два роки тому траса, яка сполучала їхній район з Бершадським, була у нормальному стані. А після того як цим шляхом пішов основний потік транспорту, людям залишились суцільні ями глибиною до 30 сантиметрів!

– Нині в нас ні пройти, ні проїхати. Коли сідаємо до авто і прямуємо через село, спина в здорової людини починає боліти. Таке враження, що скоро і внутрішні органи почнуть відпадати. Не кажемо вже за техніку, по кілька разів доводиться робити підвіску за сезон.

Олігархи возять цукрові буряки із заводів, а в нас будинки руйнуються, до Бджільної не приїжджають навіть таксі та «швидка допомога». Вазони скоро садити будемо. Ми мали надію та обіцянку від районної влади, що у травні дорогу почнуть ремонтувати. Але, як з’ясувалось, кошти на ремонт цієї дороги не закладені у бюджет. Тож, у цьому році сподіватись людям на хоч якийсь ремонт марно, — розповіли жителі Бджільної. — Саме тому ми вирішили перекривати трасу, аби хоч якось привернути увагу на проблему. Постійно рухались по пішохідному переходу. Пропускали виключно карети «швидкої допомоги» та рейсові автобуси. Власним транспортом також заблокували інші об’їзні шляхи в селі, щоб унеможливити будь-який транзит транспорту. Але один водій прорвався й став тікати. Коли його догнала поліція, він був шокований — через наші ями пошкодив металевий захист під автомобілем. Нас турбує питання, куди діваються кошти на дорогу і як можуть жити в таких умовах наші діти? Посадовці до нас лише на сільські збори приїжджають і називають «половою». То «полова» — це вони, а ми український народ, який вже втомився слухати цей популізм. Бо, як ми самі з’ясували в обласній службі автомобільних доріг, вони не отримали ні пакету документів, ні коштів на рахунок, аби приступити до роботи. То для чого нам така ледача влада? Хай повертають заробітні плати і роблять дорогу за них.

Зрештою, на другий день до обуреної громади з’їхались обласні та народні депутати, голови районної ради та РДА. Емоції зашкалювали, ледь не доходило до бійки. Зрештою, людям пообіцяли, що роблять усе можливе, щоб у постанову про фінансування ремонтів доріг на друге півріччя було внесено саме цей відрізок шляху. Навіть якщо це вдасться, самі роботи розпочнуться лиш за два місяці. Друге питання — як обмежити рух багатотонників через село. Крім того, ведуться перемовини з Вінницькою ОДА, аби звідти пішло клопотання до Кабміну та Укравтодору про виділення хоча б 8 млн грн. на ямковий ремонт дороги через Бджільну. Паралельно депутат облради Василь Сколотяний лобіюватиме питання на рівні облради.

Після зустрічі з владою люди розійшлись, але обіцяють повернутися, якщо свого слова та не дотримає….

Віталіна Володимирова