Крім звичних традицій святкування, до них додалась нова – вперше на території громади відбулись змагання з авторалі, а саме 3 етап чемпіонату України з міні ралі «Кубок лиманів». Відвідали цей захід не лише місцеві жителі, а й сотні мешканців нашого та сусідніх районів, а також гості з різних регіонів нашої держави – спортсмени, учасники та організатори авторалі.

Жителів та гостей привітали творчі колективи місцевої самодіяльності та музичний гурт «Дивограй» з м.Вінниця, а громада пригощала усіх смачними стравами. Спортивні автомобілі з професійними пілотами і штурманами проїхали по площі села та привітали вболівальників.

Ралі, що вперше пройшло сільськими дорогами Кунківської ОТГ, склало пробіг у 100 км. Була спеціально підготовлена траса, долучилась громада, спонсори, місцеві жителі. За словами Кунківського сільського голови Василя Безбаха, у громаді, що має надзвичайно привабливий рекреаційний потенціал, планується створення туристичної зони, розвиток зеленого туризму, для цього розпочали ремонти приміщень щоб організувати відпочинкові зони, кемпінги, інфраструктуру, і такі спортивні змагання, що відбулись у Щурівцях, цьому тільки сприятимуть.

Валентина Лісова