Днями правоохоронці скерували до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно турка, який у Літині облаштував бордель і примушував дівчат, в тому числі неповнолітніх, займатися проституцією.

А коли прийшов той самий час «ікс», власнику бізнесу серед ночі влаштували засаду з залученням бійців КОРД. І застали дівчат у робочий час в обіймах щедрих клієнтів. Від сорому ті стали ховати обличчя, а 65-річний організатор секс-бізнесу з Туреччини на ім’я Хікмек заховався та забарикадувався у своїй кімнаті. Втім, поліцейським вдалось його вгамувати і приступити до слідчих дій та обшуків. Чоловік пояснив, що гроші передали йому з Туреччини, тож жодного стосунку до незаконного бізнесу він не має…

– У ході досудового розслідування встановлено, що злочинну діяльність турок організував у 2016 році. Залякував жінок і шантажував, погрожуючи, наприклад, викласти в Інтернет компрометуюче відео. Відтак жінки мусили надавати сексуальні послуги далекобійникам з Туреччини та Болгарії. Працювали повії за тарифом від 1500 до 2000 грн. З цієї суми сутенер жінкам платив лише 200-300 гривень, решту забирав собі, — розповіли нам подробиці у прес-службі обласної поліції. — На час досудового розслідування іноземцю була обрана міра запобіжного заходу – особисте зобов’язання. Прокуратура  оголосила підозру  за трьома частинами статті 303 ККУ (сутенерство). Йому загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Справу скерували до суду.

Відзначимо, що наші журналісти кілька місяців тому їздили на місце борделю та спілкувались із очевидцями, які нам повідомили шокуючі факти.

– Особисто я чув розповіді чотирьох жінок. Найстаршій десь близько сорока років. З’ясувалось, що вони були влаштовані працівниками кухні, прибиральницями, але на роботі з’являлись лише за викликом, часто вночі. Знаю, що один з місцевих таксистів часто їх привозив і завозив додому звідти. Дівчата зізнались, що спочатку їх брали на одну роботу, а тоді запропонували іншу, — розповідав житель Літина. — І вони надавали сексуальні послуги. Чи робили добровільно — не знаю. Одні кажуть, що так, інші скаржаться, що дівчат залякували невиплатою коштів. Був інцидент: жінка покинула роботу, а тоді мусила вертатись, бо не мала за що жити. Суми жриць кохання фігурували дуже різні — від 300 до 600 гривень за сеанс інтиму. Одна розповіла, що кілька разів на місяць спала виключно з одним і тим самим турком та ніжно називала його коханим. Мовляв, «хохлів» не любить, бо люблять пити і агресивно поводяться. А ось турки ніжні, чистоплотні та не раз купували як подарунок одяг. Кількох місцевих я впізнав і був вражений, що то такі пристойні дами, гарно та дорого одягнені, хоча офіційно не працювали. Ходили чутки, що серед працівниць борделю були вчительки та неповнолітні.

Як повідомили нам джерела в органах, нині мотель закритий й там навіть не видно вантажівок, які часто зупинялись для перепочинку та розваг з дівчатами. Про турка відомо, що він мешкає у Вінниці і перебуває під особистим зобов’язанням. Можливо, що суд відбуватиметься у закритому режимі, якщо про це клопотатимуть захисники.