Про цю історію розповіли нещодавно у прес-службі прокуратури області. Тридцятидворічна  жителька Борівки Чернівецького району розповідала, що працює у Вінницькій психо-неврологічній лікарні імені О. Ющенка і може забезпечити проведення висококваліфікованого медичного обстеження та лікування у вказаній медичній установі. Більше того — потім навіть допоможе “порішати” питання з групою інвалідності. За свої послуги скромно просила 7  тисяч гривень.

Це вже згодом правоохоронці з’ясують, що насправді борівчанка  у вищезгаданому мед-закладі не працює і свої можливості явно перебільшила. Але тоді їй довірилося  24 людини і сумлінно перерахували на рахунок “медика” 229 тис. грн.. Сподівалися, що організували для себе та своїх рідних  якісне обстеження, але  коли його не отримали, зрозуміли, що їх обдурили. Але до того часу шахрайка встигла використати гроші на власні потреби.

Зловмисниці вже повідомили про підозру у скоєнні відразу 24 злочинів. Нині  за процесуального керівництва місцевої прокуратури у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, у тому числі щодо виявлення додатково осіб, які потерпіли від шахрайських дій вказаної особи.

 Ілона ВАЛЬТЕР