Він був одним з перших, хто разом із парафією перейшов до ПЦУ, але важка хвороба передчасно обірвала його життя. Громада досі не може оговтатись від втрати.

– Отець Віктор родом зі Збаража, що на Тернопільщині. Змалечку хотів допомагати людям, тому вступив до Кременецького медучилища, а згодом закінчив Почаївську духовну семінарію. У сан диякона та священика був рукопокладений у 1997 році єпископом Тульчинським і Брацлавським Інокентієм. Тоді ж його призначили настоятелем новозбудованого Свято-Миколаївського храму села Непедівки та храму святих апостолів Петра і Павла села Залізничного Козятинського району. Разом із дружиною та двома дітьми батюшка мешкав в найманій хатині, після того вони придбали власне житло у Козятині. Зарекомендував себе як відповідальний та хороший пастир, користувався заслуженою повагою і любов’ю вірян. Не було жодного разу, щоб у нашій громаді не відбувалось богослужіння, хоча останні роки у священика було чотири парафії. Коли Україна отримала Томос, отець Віктор одним з перших очолив перехід, і його одностайно підтримала громада. Сталось це 30 грудня 2018 року. Священик мав багато планів, відновив молодий хор, запланував благоустрій, — розповідає староста Непедівської сільської ради Галина Корніюк. – Проблеми зі здоров’ям у настоятеля почались рік тому, і йому тоді провели операцію на серці. Втім, стан тільки погіршувався. Всі ми його підтримували як могли, хоч про своє здоров’я він розповідав мало. Останнім часом він лікувався у Козятині та Вінниці. Його відпустили на три тижні додому, щоб підготувати до встановлення клапана. Але, на жаль, він не дожив.

Проводжали священика сотні парафіян

15 серпня отця Віктора поховали біля Свято-Миколаївського храму Непедівки, як він заповідав. Заупокійну Божественну літургію та чин поховання звершив митрополит Симеон. Жителі Непедівки щиро співчувають родині покійного й сподіваються, що з часом у них з’явиться новий настоятель, який продовжить добрі справи отця Віктора.

Віталіна Трудько