З 20 травня по 26 вересня на території Вінницької області проводилось оперативно-профілактичне відпрацювання «Мак». З початку проведення операції працівники поліції вилучили понад 9700 незаконно висіяних рослин маку та конопель, зареєстрували 83 кримінальних провадження, 32 особам оголосили про підозру.

– Метою оперативно-профілактичного відпрацювання «Мак» було виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП Віталій Стахов, за час відпрацювання поліцейські вилучили 9763 незаконно посіяних нарковмісних рослин, зокрема, 5669 рослин маку та 4094 рослин конопель.За незаконне вирощування заборонених рослин відповідно до ст. 310 ККУ розпочато 83 кримінальних проваджень, 32 правопорушникам оголошено про підозру. За незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин законодавством передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, – повідомили у прес-службі обласної поліції.

Валентина Лісова