Портрети підозрюваних помістили на «Дошці безчестя». Чому прокурор Гайду 3 роки «тормозить» цю справу?

21 жовтня вінницькі активісти та автомайданівці влаштували акцію під міською прокуратурою. Причиною стало те, що правоохоронці начебто вже три роки затягують справу щодо дерибану ділянок навколо Вишенського озера, й винуватці в результаті не будуть притягнуті до відповідальності. Саме тому під приміщення люди прийшли не з пустими руками, а з плакатом, повітряними кульками, музикою та мангалом, де розпалили вогонь.

– Наша акція має назву «Три роки разом з прокуратурою», бо саме стільки років тому ми просили її відкрити кри­мінальне провадження щодо осіб, які розікрали близько 160 ділянок біля Вишенського озера. Але з того часу так і не проведено розслідування й не передано справу до суду, — пояснює активістка Таїса Гайда. — На «Дошці безчестя» ми розмістили причетних людей й хочемо, аби нас, зрештою, почули.

Ось такий плакат активісти залишили біля прокуратури

Далі Таїса Гайда продемонструвала портрети дружини та чоловіка – депутатів міської та обласної рад Ткачука – Станіславенко. Там же був портрет і депутатки Панчук.

– А поки відзначаємо з прокуратурою третю річницю наших стосунків. На мангалі, який принесли до приміщення, підсмажили їхнім співробітникам три ковбаски, щоб нарешті вони поїли та з’явилось бажання працювати, – заявила Таїса Гайда.

Після того мітингувальники зайшли до приміщення, де їх прийняв керівник місцевої прокуратури Сергій Гайду. За його словами, прокуратура ще не отримала результатів експертизи щодо правомірності виділення земельних ділянок у приватну власність і пообіцяв, що усі пропозиції та зауваження автомайданівців вони розглянуть.

Таїса Гайда

А вже за годину більш детальний коментар з даної ситуації надали у пресслужбі відомства.

– Проведення досудового слідства доручено слідчим Вінницького відділу поліції. У ході досудового слідства здобуто значний об’єм доказів у даному кримінальному провадженні та проведено ряд судових експертиз, — повідомили у пресслужбі. — Наразі триває судова земельно-технічна експертиза, призначена з метою встановлення відповідності фактичного порядку користування земельними ділянками. По її завершенню та за наслідком проведених слідчих дій, спрямованих на встановлення обставин кримінального правопорушення, буде прийняте законне рішення. Винуватцям загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років.

Самі активісти результатами зустрічі поки що залишились задоволені, але пообіцяли прийти знову, якщо слова правоохоронців виявляться лише обіцянками.

Віталіна Володимирова