Нам вдалось розшукати того самого Павла, який і став жертвою агресії патрульних.

«Все сталось у вихідні. Їхав з Літина у бік Він­ниці. Раптом помітив автомобіль патрульних, які чомусь рушили за мною з увімкненими мигалками. Я, зрештою, зупинився. Поліцейський представився — його звати Артур Карпенко. За його словами, справа у перевищенні швидкості, але жодних доказів у поліцейських не було. Я пояснив, що їхав не більше 50 кілометрів за годину, — розповідає водій Павло Газда. — Але коп став вимагати документи, мовляв, будемо складати постанову. Погрожував викликати допомогу, яка забере мене та на добу закриє.

Ось вам і патрульна поліція і методи її спілкування …. поліцейський м.Вінниця Карпенко Артур ….18+

Опубліковано Вовою Затайдухом Неділя, 3 листопада 2019 р.

Чесно кажучи, після такої розмови на підвищених тонах я злякався виходити з машини та давати права. Думав, що можуть щось підкинути. Але коп у відповідь обі­звав мене «довбой…бом» та послав на три букви. Після цього спокійно пішов геть, а я попрямував далі.

Й, зрештою, вирішив оприлюднити відео, яке встиг зняти, бо таке спілкування патрульних з людьми — це аморально. Планую писати заяву, бо таким копам не місце на службі».

У пресслужбі патрульної поліції нам повідомили, що вже бачили відео й ними розпочата службова перевірка. Саме за її висновками й будуть подальші дії, поки що копа від роботи відстороняти не будуть.

Віталіна Володимирова