До редакції газети звернулись жителі Рожнятівки, що в Томашпільському районі.

Тут нещодавно відремонтували чотири кілометри дороги. Та коли селяни побачили результат робіт – не можуть приховати свого розпачу. Кажуть, що замість гладенької поверхні суцільні вибоїни, використані неякісні матеріали. Громада підозрює, що кошти використані нераціонально та вимагають незалежної експертизи.

– Відрізок, який веде до траси, вже не бачив ремонту десятиліттями, навіть автобуси відмовлялись їздити, бо не раз там губили колеса. Тож ми домоглись того, що районна рада випросила кошти в обласної. Наскільки нам відомо, два мільйони відразу перерахували на «Томашпільський райавтодор», ще 60 тисяч гривень ми зібрали самотужки. В травні приступили до робіт, й мова йшла про капітальний ремонт – підготовку до асфальтування. Але дорогу в результаті просто встелили відсівом та відходами щебеню, які нагадували пил. Машини зважували, то там заявленого тоннажу не було, на кілька тонн менше у кожній, — скаржаться жителі Рожнятівки. — Вже за кілька тижнів через дощі вимились ями, тротуарів нема. Влітку ми збирали збори, куди запрошували голову райавтодору, щоб відзвітував, скільки машин з матеріалами вивезли. Але на місці нам заявили, що нічого не знають, але документи всі оформлені. Щоправда, після того ще 300 метрів дороги всипали, бо злякались. Та все одно люди злі, бо неозброєним оком видно, що нас банально «взули», хоча дуже важко було з кожної хати зібрати копійку. В червні наше село проголосувало за приєднання до Томашпільської ОТГ, з нового року вже будуть розподіляти фінанси, й цю дорогу повинні заасфальтувати. Але голова, побачивши цей так званий ремонт, заявив, що тут нічого не готово, бо довго не протримається асфальт! Наша депутат та небайдужі нещодавно були на прийомі в керівника райавтодору, але той каже, що нічого не зможемо довести й будемо роками судитись.

У свою чергу, директор районної філії «Томашпільський автодор» Василь Чорний запевняє: роботи виконали якісно й корупції нема.

– Дорогу зробили якісно, але її треба ще грейдерувати періодами. Потрібно ще рік, аби дорога «стала» на своє місце, накаталася. Це щебенева дорога, а не асфальто-бетонна. Будуть кошти – може, колись буде і асфальт, цього я не знаю. За кожну копійку ми вже звітували людям, але є такі, які просто не розуміють технологічного процесу й скаржаться.

Втім, мешканці Рожнятівки налаштовані рішуче — готують звернення, аби перевірили витрачені гроші і провели незалежну експертизу. Сподіваються, що після цієї публікації відреагує й обласна влада.

Віталіна Трудько