Очеретний став заступником мера Він­ниці, а Скоромний отримав посаду, яка не сумісна з депутатською діяль­ністю. Кажуть, він із бензинового бізнесу раптом пішов у дипломати — в консульство України в Алжирі.

Тому на місце Андрія Очеретного від БПП зайшов депутатом 38-річний Сергій Кушнір, що раніше працював у ВМР. Нині Сергій Іванович є членом правління АТ «Укрзалізниця», був заступником голови ДП «НЕК «Укренерго». До цього працював заступником Державного секретаря Кабінету Міністрів України. Ще раніше — в управлінні справами Верховної Ради. Кар’є­ру починав у він­ницькій мерії — керував житлово-комунальним господарством.

А замість Ігоря Скоромного від ВЄС депутатом став відомий громадський діяч — 30-річ­ний Дмитро Мира, який нині є керівником міського комунального закладу «Центр під­літ­кових клубів за місцем проживання».

А в обласній раді своя сенсація — про дострокове складення депутатських повноважень повідомив депутат Аграрної партії Володимир Барцьось.

Причини свого рішення Володимир Барцьось пояснив коротко у своїй заяві: «У зв’язку з особистими обставинами та за власним бажанням». А вже 5 грудня депутатська комісія розглядатиме це питання на своєму засіданні. Володимир Барцьось був головою комісії з питань агропромислового комплексу і земельних відносин. Кажуть, що він продав землю Герегам і веде бізнес за межами України.

Його місце у облраді може зайняти член Аграрної партії Олександр Шевчук. Він працює директором ТОВ «Агробуд», проживає в Оратівському районі. Двічі балотувався у депутати облради, але не пройшов. На місце нардепа Олега Мейдича у «Батьківщині» у обл­раду зайде її ексдепутат Ігор Вернигор. До цього він працював у міськвиконкомі.

Роман Ковальський
Тетяна КОНДРАТЬЄВА