Адже для багатьох голів районних рад він може стати останнім, бо з огляду на децентралізацію, котра все активніше проходить у населених пунктах, вже відбувається кардинальне скорочення чиновників масштабу. Та свято є свято. До сесійної зали запросили депутатів обласної Ради, голів та заступників голів районних рад, посадових особи органів місцевого самоврядування, депутатів районних та міських рад, сільських, селищних голів.

Почесними Грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради за сумлінну працю, особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування нагородили депутатів обласної Ради Тетяну Редько, Володимира Барцьося, Олексія Бородія, Андрія Вигонюка, Леоніда Галушка, Григорія Зозулю, Тараса Кобця, Андрія Ковальова, Ірину Колесник, Миколу Копачевського, Дмитра Коперу, Михайла Кременюка, Володимира Криська, Сергія Лановика, Геннадія Мазура, Андрія Мельника, Олександра Побережця, Андрія Поліщука, Вадима Соляника, Людмилу Станіславенко, Олексія Фурмана, Ярослава Хребтія, Юрія Яремчука, Олександра Крученюка. Крім того нагороди отримали представники місцевого самоврядування кожного району області, керівництво Управління спільної комунальної власності територіальних громад, працівники виконавчого апарату обласної Ради.

Грамоту та відзнаку Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, отримав депутат обласної Ради Сергій Лановик. А голову постійної комісії обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадія Мазура управління культури і мистецтв області нагородило Кубком «Покровитель культури – 2019» і спеціальною відзнакою за внесок у розвиток культури Тростянецького району і підтримку творчих аматорських колективів в реалізації мистецьких проектів.

Під час свого вітального слова Голова обласної Ради Анатолій Олійник зазначив:

– Місцеве самоврядування має відповідати потребам сьогодення. Саме ми з вами спільними зусиллями здатні побудувати Українську державу європейського зразка. Тому й надалі залишаються актуальними питання вдосконалення та розширення повноважень самоврядних органів.

Ілона ВАЛЬТЕР