Про це 10 грудня повідомляє прес- служба відомства.

Зокрема, перевірять дотримання закону при розпорядженні землями сільськогосподарського призначення державної власності, реєстрації земельних ділянок та розгляді звернень щодо продовження договорів оренди сільгоспземель у 2018-2019 рр.

Новим головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) за результатами конкурсу на посаду обрали Дениса Башлика. Після призначення нового голови Держгеокадастру Кабмін доручив службі відсторонити від роботи всіх керівників у регіонах.

Нагадаємо, за проект закону №2194 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції землеустрою та оцінки земель” 14.11.19 проголосували 272 народні депутати. Проектом закону передбачено, зокрема, передачу земель державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) до комунальної власності сільських, селищних, міських рад.

Передбачено надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності та щодо затвердження планів детального планування території за межами населених пунктів. Документ пропонує ліквідувати Держгеокадастр і створити натомість інший сервісний орган, що реалізує державну політику у сфері кадастрової діяльності та геопросторових даних.

“Відмовитися від існування спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин (Держгеокадастру – ред.), із передбаченням існування натомість центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кадастрової діяльності та геопросторових даних”, – йдеться у законопроекті.