Перші 6 інспекторів в середу вийшли на своє перше чергування із Майдану Незалежності та по центру міста.

– Поки ми взяли на роботу 6 інспекторів! Пропонувати хабар чи «рішати питання» не раджу… Бо вони матимуть камери, які будуть фіксувати кожен підхід до водія та виписання штрафу… У нас є повноваження одразу по кількох статтях КУАПу, але за паркування на м’ясці для інваліда законодавець не дав нам повноважень накладання штрафу на таких порушників! – зазначив начальник відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Геннадій Богуславський.

– Коли почнете реально штрафувати?

– Згодом… Десь за 1,5-2 місяці. Сьогодні виходимо на вулиці та починаємо інформаційно-роз’яснювальні роботи із водіями щодо дотримання правил паркування на вулицях. Це виховний «рейд»… Бо по центру міста є 778 місць для паркування. В разі відсутності водія транспортного засобу інспектор з паркування залишатиме на лобовому склі інформаційну листівку, де буде вказано, що водій порушив правила ПДР.

– Коли буде евакуатор?

– До березня місяця… Готується його купівля та всі процедурні моменти. Після завершення інформаційно-роз’яснювальної роботи інспектори з накладатимуть адміністративні стягнення на порушників ПДР», – зазначив Геннадій Богуславський.

– Чому так довго Вінниця «запрягала» з цієї інспекцією?

– Ми вивчали досвід роботи подібних інспекцій в інших обласних центрах і в’язали із у них найкраще… Та виправимо помилки, які вже показала практика! Про суму штрафів до місцевого бюджету поки не буду говорити, але це будуть реальні суми.