Поки в школах Вінниччини готується до запуску нове сенсаційне меню від шефа Євгенія Клопотенка, у дитячих садочках обласного центру експериментують із меню для найменших.

І планують його кардинально змінити. Якими можуть бути страви в садочках Вінниці – стало зрозуміло під час фестивалю «Best cook fest» – корисно та смачно для дошкільнят.

– На цьому фестиваль не завершується. Далі відбудеться конкурс «The best baby dish» — «Краща дитяча страва», під час якого кухарі садків змагатимуться за диплом «Майстер-шеф». Головний результат цього конкурсу – розширення асортименту страв у закладах дошкільної освіти. Ми осучаснимо меню та змінимо харчування у садочках, — зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

– У всіх дитячих садках Вінницької міської ОТГ у рамках фестивалю відбулися майстер-класи, кулінарні челенджі, проєкти, воркшопи, ярмарки, під час яких батьки мали змогу ознайомитись із технологіями приготування страв із дитячого меню, а діти – долучитися до їх приготування.

Цікаво, що напередодні на базі Жмеринської ЗОШ № 4 пройшов семінар для директорів шкіл області «Про здорове, правильне і безпечне якісне харчування дітей…» Тут темою №1 було сенсаційне «меню Клопотенка», відомого шеф-кухаря, яке нарешті дійшло до шкільних їдалень Вінниччини… Але чи зможуть кухарі старої школи готувати для учнів у їдальнях якісні нагетси, табуле, мінестроне та панкейки?