«Шановна редакціє, звертаються до вас жителі села Болган. Прочитали статтю у нашій улюбленій газеті «Проти об’єднання зі Студеною виступили чотири села. «У таких умовах жити неможливо! Так само, як перетворити село на місто» – і обурились!

Брайлян Віта — це ще не весь Болган! Вона взяла на себе відповідальність виступити від імені мешканців чотирьох сіл – Болган, Кукули, Грабарівка та Трибусівка Піщанського району — з вимогою не приєднуватися до Студенянської ОТГ! Як вона може від імені чотирьох сіл виступати? Хіба вона робила загальні збори усіх сіл? Не розуміємо!

Не знаєте ви, у яких умовах живемо ми, болганяни, і все завдяки Брайлян Віті! У селі збори відбувалися, але люди не виступали проти такого об’єднання, а слухали виступи запрошених, роз’яснення студенянського голови. Ніхто нікого ні до чого не примушував, і не були всі проти, як запевняє Віта Дмитрівна. Збори проводились тільки для обговорення можливих варіантів, а не для винесення рішення!

І зовсім уже негарно з боку Віти Брайлян судити, чи добре живеться у студенянській громаді, чи ні, адже у чужому оці й порошинку бачить, а у своєму й пенька не помічає… Принаймні там чистота і порядок, не те, що у Болгані!

Шановна студенянська громадо, ми, жителі села Болган, вибачаємося перед вами за нашого голову, за весь бруд, який вона вилила на вашу адресу безпідставно! Звідки впевненість, що у Піщанській ОТГ буде краще, ніж у Студенянській? Тільки тому, що вже є дорога? Але до Студеної не гірша дорога.

Краще буде там, де ми самі будем творити для себе відповідні умови. А не чекати, коли хтось нам їх створить, не вигадувати, де нам краще жити — у Піщанській ОТГ чи у Студенянській. І там, і там треба працювати, а не думати, що хтось чекає нас з усім готовим!

Дайте мешканцям названих сіл самим обирати, до кого приєднуватись, а не іти на поводу у «самовисуванця» Віти Брайлян, яка говорить про своє і запевняє, що так вирішили жителі чотирьох сіл.

Хочемо через газету «33-й канал» звернутися до чиновників обласного рівня, щоб вони не звертали уваги на подібні заклики. І підходили до питання об’єднання громад більш розумним шляхом!»

З повагою, ваші читачі:
Патлачук Ірина, Степуленко Олександр,
Бабин Олександр, Дідур Олена,
Патлачук Валентина, Редько Ольга,
Бабин Аркадій та багато інших