“Наказами Генерального прокурора Руслана Рябошапки, від 8 січня 2020 року, Олексія Кравчука та Антона Ковальського призначено заступниками прокурора Вінницької області”, – сказав очільник відомства. – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури області.

Вітаючи своїх заступників із призначенням на посади Костянтин Мерімерін висловив впевненість, що новопризначені керівники добре справляться із завданнями, які поставлені перед органами прокуратури. І переконаний, що попередній досвід роботи в органах прокуратури у цьому їм допоможе.

Хто ж у заступниках нового прокурора? Олексій Кравчук народився у Хмільнику Вінницької області, 30 березня 1980 року.

Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого. В органах прокуратури Вінницької області працює з 2001 року. За цей час обіймав різні, в тому числі, керівні посади.

До призначення на посаду заступника прокурора області працював заступником начальника відділу забезпечення представництва в суді управління представництва інтересів держави в суді прокуратури Вінницької області. Згідно з декларацією, Олексій Кравчук має у власності земельну ділянку, квартиру. Ще кілька квартир і автомобіль ВАЗ 2007 року у володінні його дружини.

Антон Ковальський народився у Вінниці 12 травня 1984 року.

Вищу освіту здобув у Чернівецькому національному університеті та у Національній академії прокуратури України.

В органах прокуратури Вінницької області працює з 2011 року. За цей час обіймав різні, в тому числі, керівні посади.

До призначення на посаду заступника прокурора області очолював управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області. У декларації вказані у власності дві квартири і автомобіль Volkswagen Polo 1.6, 2011 року випуску.

Ілона ВАЛЬТЕР