«У Студенянську ОТГ входять села Студена, Гонорівка, Брохвичі, Палійове, Козацьке, Затишне, Червона Поляна, П’ятихатка, Чабанове, Довжок, всього 2,5 тис. населення. Але у Студенянській ОТГ скорочують бюджетників.

На сесію сільської ради ви- несли питання про те, що на потреби громади коштів не вистачає, отже, треба економити на зарплатах працівників. Електрика у школі взагалі скоротили, медсестру переводять на 0,5 ставки, із двох кухарів залишають одного, секретаря і завгоспа — на півставки! У школі 215 дітей, один кухар просто фізично не справиться, — повідомили редакцію жителі Студеної. — Цього року бюджет був 18 млн грн., з них 11,5 млн пішло на зарплати.

Причому левову частину забрала Студенянська сільська рада, де 20 працівників отримують великі зарплати і чималі премії. Бюджетники із школи, дитячого садочка та ін. загалом отримали 4,5 млн грн. за рік. От і рахуйте, що 7 млн грн. бюджету «з’їдає» сільрада! І нікого з них на півставки не переводять, вони мають зарплати від 10 тис. і премії!

6,5 млн грн. начебто пішло на розвиток громади. Але який «розвиток», коли інфраструктура села занепадає. За цей рік навіть амбулаторію не доробили, світло туди не провели, медобладнання немає. Дитячий садочок має 3 групи, 60 дітей, на них теж грошей не вистачає. Ставок занедбаний, футбольний майданчик, кошти на який виділив народний депутат Македон, перетворився на карикатуру. Парк, який мали насадити, досі у заростях і в проекті на папері.

ЦНАП у Студеній не працює, а тільки фінансується. Посадові особи місцевого самоврядування вже забули про роботу постійних комісій, про засідання виконкому, а заяви від людей ігноруються. Головна «робота» — дерибан землі між родичами голови сільради, заступника голови, секретаря, землевпорядника. А про ділянки для бійців зі Сходу ніхто й не думає! Якщо в громаді недопрацьовані і незавершені проекти, то це означає, що сільрада на чолі з головою некомпетентна».

«Нікого ще не скоротили. На сесії лиш обговорювались можливі зміни умов праці у зв’язку із зменшенням бюджету громади, — повідомили із Студенянської сільради. — Уточнений план видатків на 2019-й складав 23235,5 тис. грн., з них на зарплату у бюджетних установах — 12990,4 тис. грн., у тому числі на дошкільну освіту – 1308,4 тис. грн., загальну середню освіту – 6918,8 тис. грн., будинки культури, клуби, бібліотеки — 536,2 тис. грн., благоустрій та проведення громадських робіт – 45,2 тис. грн., сільську раду — 3658,4 тис. грн., відділ освіти, культури, молоді та спорту – 523,4 тис. грн. Працівники сільської ради є посадовими особами місцевого самоврядування, які не можуть працювати на 0,5 ставки згідно з чинним законодавством.

Сільрада отримала 214 заяв щодо виділення землі, в тому числі і від учасників бойових дій, по яких прийняті відповідні рішення. У ЦПМСД поставлено медобладнання на 286,9 тис. грн., закуплено новий автомобіль, в. о. головного лікаря призначено Харчевника М.П. До кінця 2019-го року за кошти держбюджету та місцевого бюджету закуплять телемедичне обладнання.

4043,5 тис. грн. пішли на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, культури, медицини, капітальний ремонт дорожнього покриття частин вулиць в Студеній і Гонорівці, виготовлення техдокументації та ін. Спеціалісти Студенянської сільради відкриті до діалогу з людьми, завжди готові надати всю інформацію».