З одного боку це може бути свідченням того, що такої слабкої влади в державі ще не було, бо вже ніхто нікого взагалі не боїться…

А з іншого – такого цинічного ставлення до простих трудяг та довірливих пенсіонерів теж ми ще не знали. Отже, топ-менеджери вважають, що лише вони «пашуть» на благо України та народу, тому їм за роботу треба платити мільйони в місяць. Часом здається, що увесь газ видобувають на городах у вищого керівництва «Нафтогазу» ними ж самими. А всі інші державні службовці, вчителі, лікарі… військові на передовій просто собі розважаються на своїй роботі?

Делікатно якось прем’єр сказав, що було б добре, коли б усі українці отримували великі зарплати та премії, і, ніби, політично не коректно, в цій ситуації робити таку фінансову прірву між працюючими. І, що наче, можна дати такі великі оклади та премії топ-чиновникам, щоб вони мали мотивацію піднімати економіку. А хіба з них хтось запитає за ці гроші, коли вони, як і всі їхні попередники через рік-півтора нічого не змінивши на краще тихенько чи зі скандалом покинуть свій кабінет… і згодом переберуться в інший?

І що менше стали красти, чи брати хабарів? Серед новин щодня чи не половина сюжетів про те, що знову якісь чиновники на митниці, у податкові, в суді, адміністрації украли мільйон, 300000, 50 мільйонів. А той суддя знову взяв хабара за незаконне рішення. Хоча зовсім недавно йому збільшили зарплату, щоб судив справедливо.

Це уже якась пошесть: бюджетні кошти безпардонно дерибанять чиновники всіх рівнів. Вже навіть голова якогось бідового села призначає собі та своїм секретаркам з бухгалтером через залежних чи підкуплених депутатів майже міністерські зарплати. При цьому ще й встигають вкрасти третину тих злиденних коштів, як відкати за свідомо неякісні ремонти доріг і т. д. і т.п. Хто ці депутати місцевих рад? Невже вам не гидко за ще один шматочок громадської землі, отриманої за одобрямси, обрікати рідне село на руїну і позбавляти майбутнього своїх дітей та онуків.

Колись же і ви станете старими і опинитесь в розграбованому з вашою допомогою населеному пункті без доріг, медицини, освіти. І, навіть ваші діти не зможуть до вас приїхати на Різдво, бо не буде чим. І якщо не боїтеся Бога, подумайте про народний гнів.

На сьогодні в Україні народжується лише 51 дитинка на кожних 100 померлих від цього хорошого для топ-менеджерів життя. Станом на 1 серпня минулого року в нашій країні налічувалось уже менше 42 мільйонів людей. І вже похвалитися тим, що нас 55 мільйонів, ми не зможемо. Зрештою, щомісяця нас стає менше с середньому на 80000. Хіба це не показник роботи українського топ-менеджменту. І якщо за це ми маємо з наших податків платити оті мільйонні зарплати-премії, то це вже повна деградація всієї державної системи.

Якщо реально пан прем’єр прагне, щоб усі українці отримували гідні зарплати, то мав би вникнути, а скільки ж отримує рядовий працівник держпідприємства, керівник якого в місяць виписує собі майже два мільйони і при цьому скаржиться, що, мол, ми збиткові. Уряд повинен вгамувати свої апетити і привести до тями свій, тобто наш, топ-менеджерський бомонд, інакше ніякі валютні фонди не зможуть його нагодувати.

Головний редактор газети «33-й канал»,