Цей скандал із взаємними образами та навіть фізичними травмами обговорює вся область. А його пікантні подробиці залюбки смакують користувачі соцмереж.

Після новорічних свят до однієї із вінницьких лікарень звернулась місцева жителька Майя Федоришина. Дівчина звинуватила свого кавалера — відомого активіста та учасника АТО Олександра Яремчука у побитті. Мовляв, чергове з’ясування стосунків закінчилось струсом мозку, переломом руки, ребра та госпіталізацією…. Цікаво, що першим про ситуацію повідомив на своїй сторінці батько Майї — вихідець із Шаргородського району Юрій Федоришен. Нині він живе у Росії і є тренером з карате іншого свого земляка — актора й спортсмена Сергія Бадюка, який також мешкає у Москві. Майбутній тесть не приховував своєї злості й обізвав обранця доньки «твариною». А вже невдовзі з’ясувались подробиці конфлікту між парою.

Олександр Яремчук

– Причиною всього стало особисте, про яке поки що не слід згадувати. Сашко у ході сварки зі співмешканкою Майєю накинувся на жертву, зламав їй кілька кісток, численні удари спричинили струс мозку, душив і непритомну залишив у квартирі зі зламаним телефоном. Дівчина, прийшовши до тями, була вимушена повзти до сусідів за допомогою. Олександр працює на посаді заступника з патріотичного виховання у Громадській раді при Вінницькій обласній раді, а також був інструктором у товаристві сприяння обороні, — розповіли знайомі Майї та Олександра. — Деякі організації, невідомо за які заслуги, покривають дії цієї персони. У ЗМІ Олександр неодноразово згадує про героїзм, приналеж­ність до баталь­йону спе­ціального призначення «Азов» та по­літичної пар­тії «Національний корпус». Насправді ж у військах він значився, але участі у бо­йових діях не брав, бо у нетверезому стані влаштував ДТП, у результаті чого отримав травми, після яких подальша служба була неможлива. З політичної партії «Національний корпус», у якій Олександр займав певні посади протягом нетривалого часу, був з ганьбою вигнаний за п’янство, розпусту, крадіжки, численні махінації, які він провадив, прикриваючись іменем політичної сили. На час слідства «Національний корпус» Вінниччини та ГО «Лютич» бере на себе обов’язок охороняти дівчину.

Знайомі пари розповідають, що подібний випадок із Олександром Яремчуком — не вперше. Мовляв, кілька років у нього була аналогічна ситуація, але з вже з двома дівчатами. Сам атовець тоді заявляв, що не винен. Ми звернулись за коментарем до Олександра щодо нещодавніх подій, але він був не надто говіркий про своє особисте життя із журналістами.

– Я не знаю, що там сталось. Запитуйте в тих, хто розповсюджує. Зазначу лиш, що все неправда, провокація та дестабі­лізація ситуації в країні, — коротко сказав він та завершив розмову, посилаючись на зайнятість.

Відомо, що потерпіла знаходиться на лікуванні в нейрохірургічному відділенні й почувається погано.

– З моїми травмами лікарі не дозволяють багато часу проводити за комп’ютером, тому поки що слід зачекати… Страшенно боюсь за свою безпеку та життя! Але якщо я мовчатиму, то наступна дівчина чи жінка може опинитись на моєму місці! — заявила дівчина. — За словами лікарів, мені дуже пощастило! Я жива і не можу мовчати! Не можу бути ще однією мовчазною жертвою…

Знайомі пари розповідають, що Майя таки написала заяву правоохоронцям, але у ній жодного слова про бійку, свого коханого вона попросила притягнути до адміністративної відповідальності. Тож для багатьох така позиція досить дивна. Невже на неї натиснули чи все-таки великі почуття й віра, що більше такого не буде в їхніх стосунках?

Ось як прокоментував події заступник голови Вінницької облради Михайло Кременюк:

– Як мені відомо, громадська рада при Вінницькій облраді вже виключила Олександра Яремчука із її складу. Зараз вирішується питання про виведення його із інших комісій, до складу яких його від її імені рекомендували. Щодо оцінки інкримінованого йому порушення – чекаємо висновків правоохоронців і рішення суду.

Вікторія СНІГУР