Чоловіка, якого підозрюють у викраденні мощів Св. Миколая з Хрестовоздвиженського храму у Вінниці, затримали. – повідомляє прес- служба Вінницької області.
“1 лютого, оперативники затримали 37-річного раніше судимого за вбивство чоловіка. Саме його підозрюють у викраденні мощів Св. Миколая з Хрестовоздвиженського храмі у Вінниці. Зловмисник зайшов до храму 31 січня в обідню пору та виніс святиню”, – йдеться у повідомленні.
Як вказано, розшуковці за допомогою відео з камер нагляду встановили особу та затримали підозрюваного в обласному центрі.
“Він звільнився з місць позбавлення волі в травні 2019 року, де 14 років відбував покарання за вбивство в Миколаївській області”, – додали у поліції. Цей храм, як відомо, після переходу кафедрального Свято-Преображенського собору із Московського патріархату до Православної церкви України, замінив його за статусом і став кафедральним собором Московського патріархату. Саме тут кафедра Митрополита Варсонофія, якого направили у Вінницю на місце митрополита Симеона, який також перейшов до ПЦУ.
Мощі повернуті до храму, підозрюваного чекає покарання. Як бачите, святий Миколай Чудотворець ні йому, ні товаришеві, якому той подарував мощі, щастя не приніс .

Юлія Іванюк