Люди не приховували свого страху та паніки, адже, за їхніми словами, «рано чи пізно така доля може спіткати всіх, хто користується цим видом палива». Коли ж ми звернулись до мешканців Рубані, ті підтвердили загибель свого односельчанина. Олександру Бабенку було всього 35 років…Він – батько двох дітей, дружина працює в школі вчителькою української мови.

– Останні роки чоловік був на заробітках за кордоном, адже хотів покращити матеріальний стан родини. Буквально за тижнів два до загибелі придбав вживаний автомобіль Daewoo Sens, в якій попередній власник встановив газову установку. Тоді ніщо не віщувало біди. 18 січня сусіди бачили легковик на виїзді із села із увімкненими аварійними фарами. Так як вікна затемнені, не було видно, що за кермом саме Олександр, тим паче не всі знали, що в нього інша машина, – розповіли нам мешканці Рубані. – Багато людей взагалі сиділи у хатах, готувались до Святвечора. На сполох забили за кілька годин, коли помітили дим із салону. Досі перед очима та страшна картина. Бо ж хочеш хоч якось допомогти, витягнути людини з тієї автівки. Але підходити ближче ми боялись, бо ж міг статись вибух. Мерщій викликали рятувальників, хоч ті приїхали оперативно, але від машини залишився залізний каркас. Наскільки нам відомо, то балон вцілів. Хоронили нашого земляка у закритій труні, такого страшного похорону давно не бачили. Тільки й мова тепер про нашого Олександра й чому ж сталась біда. Можливо, чоловік просто вчадів або ж йому стало зле під час руху. Інші водії з громади теж налякані, бо ж в багатьох ті машини на газу, хтозна чи надійні вони. Більш того, місяць тому ми попрощались із іншим 39-річним сусідом, який загинув в автокатастрофі у Немирові через іншого водія. Все село у траурі, наче містика якась –  втрачаємо молодих чоловіків через автомобілі…

У прес-службі обласної поліції повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження – умисне вбивство з позначкою нещасний випадок. Попередня причина загорання – несправність газобалонного обладнання. Проте остаточні результати будуть відомі після експертиз.

Нині в Україні їздять на газу більше мільйона водіїв. Значна частина транспорту – переобладнана самотужки й не є безпечною у використанні. Тож експерти, радять уважніше ставитись до своїх автівок аби вберегти, в першу чергу, себе.

– Найголовніша умова для безпечної експлуатації ГБО – відсутність запаху газу. Якщо всі з’єднання герметичні, його не буде. А от якщо запах з’явився, це серйозний сигнал до того, що використання системи потрібно припинити і не відновлювати доти, поки її не перевірить фахівець. При справній системі в салоні газом не пахне. На авто з ГБО-4 покоління такої проблеми немає. Але безпека не обмежується тільки використанням правильного автомобільного газового обладнання. Особливі вимоги газ пред’являє до стану електрики автомобіля, до його системи запалювання і чистоти повітряного фільтра.

Віталіна Володимирова