На одній із них напис:

Верніть квартири власникам ЖК «Європейський». 300 ошуканих сімей.

На тих футболках портрет відомого депутата міськради від БПП Олександра Дана.

Саме з ним пов’язує проблему нардеп від «Слуги».

Пару місяців тому на «дуель» мера Моргунова викликав саме цей депутат від Вінниці. Він приніс меру торта «Рошен» – як своєрідну рукавичку із викликом на дуель і провів через пару днів Антикорупційний форум. Там зібрали представників громадськості. І окреслили 4 напрямки боротьби проти місцевої влади.

Ось що повідомили його соратники:

– Саме Виконком Вінницької міської ради видав більше 4 гектар комунальної землі під забудову водію вінницького депутата та уповноважив його збудувати дитячий садок для мешканців ЖК “Європейський”. Халатність членів Виконкому Вінницької міської ради дозволила будівельним аферистам під “офіційним прикриттям” ошукати більше 300 вінницьких сімей.

Чому ж тепер, коли про аферу стало відомо всій Україні, мер та губернатор ховається від ошуканих вінничан? Слід нагадати, що саме голова Вінницької ОДА Владислав Скальський, ще півроку тому був заступником голови та курував це питання

Ігнорувати проблеми мешканців ЖК “Європейський” — це чхати в обличчя тих вінничан, що обирали владу. Бігати і ховатися — це показувати свій страх дивитися в очі своїм виборцям та їх проблемам, що створені Олександром Даном. 300 сімей очікують – їх захистить місцева влада чи свого друга-олігарха!

Нагадуємо, що вчора ошукані вінничани пікетували обласну поліцію і налаштовані до іншим пікетів та вимог. Правоохоронців звинуватили у бездіяльності і небажанні вручити підозри підозрюваним у злочинах. Схоже скандал із місцевою «Еліта –центр» набирає обертів. І його використають політики, які намагатимуться просувати свою владу у місті.

Детальніше про це читайте в газеті «33-й канал». Ми звернулись до Максима Пашковського, міської влади, Олександра Дана і ошуканих вкладників дати свою точку зору.

Сергій Годун

Під час пікету Вінницької обласної поліції