За її словами, в області рівень захворюваності на грип та ГРВІ на 22,7% вищий епідемічного порогового рівня, причому 60% захворілих в області – це діти.

Ситуація щодо підвищення епідпорогу спостерігається і в державі загалом. Так, захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищує епідпоріг на 43%.

Профільним департаментом області спільно із Вінницьким обласним лабораторним центром МОЗ України здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на грип та гострі распіраторні вірусні інфекції.

У Вінницькій області спостерігається високий рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ – 887,5 випадків на 100 тис. населення. Протягом останнього тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулись 13786 осіб, серед захворілих 8385 дітей. Було госпіталізовано 654 особи, в тому числі 488 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у м. Вінниця, Бершадському, Могилів-Подільському, Томашпільському та Тульчинському районах.