Як відомо із повідомлень Нацпоцлії Вінниччини цей чоловік намагався заволодіти 24 квартирами у новобудові м. Могилева-Подільського. Вже відомо, що  для оформлення права власності на нерухомість він подав підроблені документи із факсимільними підписами… І вже наступного дня після цього резонансного затримання Дмитра.К, що намагався зареєструвати чужі квартири вартістю 10-12 мільйонів гривень, під Нацполіцією у Вінниці зібрався пікет із 30 осіб під прапором СтопКору…

Як тоді розповів т.в.о. начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Євген Кронівець, до поліції надійшло повідомлення від забудовника, що невідома особа намагається оформити документи на право власності на 24 квартири у новобудові в Могилеві-Подільському. Як з’ясувалось, затриманий знаходився в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішувалось питання про оголошення йому про підозру за ч.2 ст. 15 ч.3 ст. 190 КК України (замах на шахрайство). За такий злочин зловмиснику загрожувало до 8 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. Якби прокуратура оголосила йому про підозру, то протягом 72 годин міський суд мав визначитись із мірою запобіжного заходу для Дмитра К.

Але…

– Прокуратура Вінницької області вважає, що зібрані слідчими поліції факти і докази недостатні для оголошення підозри цьому затриманому 5 лютого в Могилеві-Подільському. Тому підозру йому не було оголошено…, – пояснила із цього приводу прес-офіцер Нацполіції Вінницької області Ірина Добровольська.

– Нині журналісти 33kanal.com очікують на розгорнутий коментар прокуратури Вінницької області із цього приводу. Адже ця справа надто гучна, в ній вже задіяні народні депутати від Вінниці, радник Антона Геращенка, щоб її тихо поклали під сукно чи “порішали”?