Бо пристрасті навколо об’єднань в ОТГ загострилися до краю. Здається, варто лише однієї іскри, як люди вдадуться до протистоянь. Така революційна обстановка нині склалася у Гранові Гайсинського району, котрий вже кілька років бореться за те, щоб стати центром об’єднаної територіальної громади. Більше того, кілька днів тому 80 мешканців села на чолі з головою села приїхали під Кабмін та Офіс президента, щоб чиновники вищого рангу їх почули. А ще кажуть, що у діях Віктора Боднюка — конфлікт інтересів, бо його дружина-фермер обробляє поблизу села 1600 гектарів землі. Тим часом у соцмережах на сільського голову пишуть гумористичні віршики…

Про що ж вдалося домовитися, і чи справді існує той конфлікт інтересів запитуємо у сільського голови Віктора Боднюка.

– В офісі Президента нас прийняли, вислухали, сказали, що будуть розбиратися. А до Кабміну нас нікого не пустили, люди мерзли до 5 годин вечора. І ні слуху, ні духу! Більше того, з третього поверху хтось через відкрите вікно нам дулю показав!Ось таке ставлення до людей. – емоційно розповідає Віктор Боднюк –  Ось тепер в мене у кабінеті зібралися люди і вже готові перекривати трасу. У Гавришівці теж готові до таких заходів, я спілкувався з їхнім сільським головою. А перш, ніж це робити, треба зібрати позачергову сесію, що ми і зробимо вже за кілька годин. Нас не чують, з нами не рахуються. Дзвоню в офіс президента, але ніхто не відповідає на ті дзвінки. Та приїдьте, послухайте, що люди кажуть! Скажіть, у чому ми не праві? Але ніхто нічого пояснювати нам не збирається. У Вінницькій облдержадміністрації тільки переадресовують від одного чиновника до іншого… А строк то ж підходить! В облдержадміністрації створена робоча група – 40 чоловік. За нашу громаду ніхто з них не проголосує. У нас криза, нас до стіни приперли! Бо вже до кінця тижні до затвердження у Кабмін область має подати свою розробку. Але хіба щось зроблено?Депутати хочуть зробити громаду на краю області за 24 кілометри від Гранова. Ми разом з Михайлівкою, у нас в селі є все необхідне: пожежники, амбулаторія, дороги будуємо, освітлення проводимо. Ми вже дійшли до ЦВК! А там сказали, що відізвали документи. А щодо інтересів… та не 1600 гектарів, це маячня, а тільки 800 гектарів землі обробляє фермерське господарство дружини. Це людські паї. На свою посаду я прийшов зі свого фермерського господарства. То що мені від нього відмовитися? От я розлучуся з дружиною і в мене взагалі не буде ні сім’ї, ні бізнесу! Кому від цього краще буде? І скажіть, у кого немає бізнесу власного? У Скальського? У Зеленського? У Кучера? Але ніхто про це не говорить!

Варто нагадати, що мешканці Гранова та чотирьох сусідніх сіл – Михайлівки, Грузькеого та Семирічки не один раз пікетували облдержадмітістрацію. Протестувальники вимагали не об’єднувати їх села з Краснопільською ОТГ. Чи вдасться домовитися сторонам конфлікту — питання і досі відкрите.