На світлинах, які надали люди, видно як гілки та стовбури хвойних та фруктових дерев лежать просто на могилах, оградах та хрестах.

– Свекруха їхала в автобусі й звернула увагу, що на цвинтарі зрізані дерева, завчасно про це не казали. Вирішила сходити на місце, але від побаченого просто шок. Хрест на хресту лежить, зламані огорожі, пошкоджено пам’ятники. Десь до 20 могил постраждало. На місці побачили чоловіків з технікою, які повідомили, що їх найняла на роботи сільська рада, але забирати дерева вони не планують, – каже місцева мешканка Антоніна. – Ми звернулись до місцевої депутатки, то вона сказала, що дане питання буде обговорюватись на наступній сесії. Але що робити нам? Дехто, може, за останні копійки ставив ті хрести…

У сільській раді зауважують — роботи справді проводили, але збитки не такі масштабні як розповідають люди.

– Роботи проведені, тому що так вирішили депутати. Дерева були у аварійному стані. Я був із землевпорядником на кладовищі 7 лютого. Дерева порізані, їх наступного тижня заберуть, ніякої шкоди нема. Тільки один пам’ятник, котрий зачепили, підрядник відкупив. Тільки морозів не буде – відразу встановлять. Якщо люди мають претензії, хай телефонують.

У прес-службі обласної поліції нам повідомили, що поки до них із заявою ніхто не звертався.

Валентина Лісова

Зображення клікабельні.