Експозиція складається з його робіт, особистих речей, світлин та нагород. В останній вітрині розмістили ті необхідні приладдя, і пензлики, і щиточки, і фарби, якими наш земляк користувався, коли робив свої картини. Окрім цього, можна побачити фотографії учасників подій Революції Гідності листопада 2013 року – лютого 2014 року. Серед присутніх в залі були не тільки донька та дружина Валерія, а й школярі, небайдужі вінничани, рідні інших українських Героїв: Зоя Кузьменко – мати Максима Шимка, який також загинув на Майдані, та батько легендарного льотчика Костянтина Могилка.

«Наша родина майже 6 років виношувала ідею організації та проведення такої експозиції. Прийшов час нагадати суспільству про події Революції Гідності, Майдан, європейський вибір України та кожного з нас, відновити у пам’яті імена учасників тих подій та зберегти історичну пам’ять та їх добре ім’я для наступних поколінь українців», – відзначила організаторка виставки та дружина Героя Ірина Брезденюк.

Загинув Валерій Брезденюк вночі 18 лютого від пострілу в спину. Станом на 20 годину чоловік був іще живий. Сказав рідним, що з ним все гаразд. На другий дзвінок сина Валерій вже не відповів. Близько першої години ночі слухавку взяли сторонні люди та повідомили, що його вже немає серед живих…Виставка працюватиме впродовж місяця в одній із зал Вінницького обласного краєзнавчого музею. Окрім того, під час заходу анонсували створення у Вінниці Музею Мужніх, присвяченого Героям Небесної Сотні.

Валентина Лісова