Тихий суботній ранок біля будинку №40 по вулиці Марії Литвиненко-Вольгемут обірвала шокуюча новина: під вікнами багатоповерхівки знайшли тіло з ознаками насильницької смерті — численними ножовими пораненнями.

А на підвіконні однієї з квартир на сьомому поверсі виднілись сліди крові… Налякані місцеві мешканці відразу викликали правоохоронців, бо всі підозри впали на сусіда, який начебто хворий на шизофренію.

– Ми піднялись до квартири й помітили всередині калюжі крові та сліди боротьби. 29-річний господар помешкання пояснити, що трапилось, не зміг.  Попередньо встановлено, що 19-річний потерпілий орендував кімнату у помешканні зловмисника. Під час конфлікту господар завдав ножові поранення  квартиранту і викинув його з вікна, — каже начальник поліції Вінниці Сергій Синявський.

Як вдалось дізнатись нашому кореспонденту, загиблого звати Дмитро Болюх й він – житель села Обухів Мурованокуриловецького району.

– 6 лютого хлопець закінчив навчання у Чернятинському коледжі. Отримав повістку й невдовзі мав йти в армію, готувався до медичної комісії. А щоб трохи підзаробити й бути ближче до коханої, приїхав у Вінницю. Влаштувався на роботу, тільки в четвер заселився у кімнату, яку йому нібито знайшли ріелтори, — кажуть односельчани. — І вже через два дні життя Дмитра обірвалось. Підозрюємо, що напад стався зненацька, бо хлопець був сильний, спортивної статури. Міг би точно дати здачу своєму кривднику. Але головне питання – за що так жорстоко вбили ні в чому не винну людину?!

Поховали 19-річного хлопця у рідному в селі. У нього залишились батьки та двоє молодших братів. Мама працює в соціальному центрі, тато – провідник. Односельчани готові навіть до самосуду, а ще їх сильно хвилює те, що хворий шизофренією підозрюваний може через кілька років лікування знову вийти на волю та вчиняти ті самі злочини.

Віталіна Трудько