– Світлий день Стрітення, або, по-народному, зустрічі зими з весною, був затьмарений. У суботу, 15 лютого, працівники районного військкомату демонтували огорожу і вирізали спортивний майданчик, який знаходився на міській території у комунальній власності Липовецької міськ­ради. Обуренню нашому не було меж.

Такий наказ дав Віктор Чуба, вій­ськовий комісар Липовецького районного військового комісаріату. Яке він мав право? Це беззаконня викликало масовий протест у мешканців райцентру, створило психологічну напругу, принесло не тільки матеріальні, але й моральні збитки! Ми негайно написали скарги голові Вінницької ОДА, обласному вій­ськовому комісару, прокурору і начальнику поліції Липовецького району. На нашу думку, це справжнє свавілля з боку керівництва військового комісаріату!» – написали у листі до редакції розгнівані липівчани, жителі вулиць Соборної, Богдана Хмельницького, Івана Франка та ін.

– Все вирізане обладнання спортивного майданчика військ­коматівці перекинули через свою огорожу і встановили на власній закритій території. А для липівчан залишились одні руїни, — повідомив Микола Грушко, міський голова Липовця.

Чим же пояснюються такі дії Липовецького районного війсь­кового комісаріату, де має панувати, насамперед, військова дисципліна і порядок?

– Так, майданчик був демонтований після того, як ми отримали скарги від жителів сусідніх будинків. Люди повідомляли, що на майданчику вештаються п’яниці і наркомани, валяються пляшки, шприци — навіть із кров’ю! А з боку вул. Івана Франка викрадені секції металевої огорожі, — повідомив Віктор Чуба, вій­ськовий комісар Липовецького району.

— Крім того, була відкрита артезіанська свердловина, куди могли впасти діти. Біля башти вони теж могли травмуватись. І хто був би винен у всіх негараздах? Військкомат! Тому ми перенесли турніки на територію військкомату, яка постійно охороняється черговими.

– Чи зможуть жителі Липовця користуватись цим спортмайданчиком?

– Так, хвіртка ці­лий день від­крита, будь ласка, заходьте, підтягуйтесь, від­жимайтесь, займайтесь спор­том. Ми тіль­ки «за»!

– Всі чоловіки із Липовецького комунсервісу днями отримали повістки на вій­ськову перепід­го­тов­ку. Липівчани називають це «пом­с­тою за скарги»…

– Це звичайна планова перевірка ведення військового обліку, яка проводиться згідно із постановою Кабміну. За графіком, Липовецький комунсервіс перевіряється саме у лютому 2020-го року.

…Наскільки було б спокійніше для громади, якби спортмайданчик демонтували за планом і графіком, погодженим з міськ­радою. І людям би все пояснили. Тоді і образ не було б…