Втім, виключно із позиції доказової медицини на сьогодні в Україні епідемія грипу. Вже є інформація про 60 смертей… Це раз! І з 5 березня Кабмін рекомендував усім громадам, органа влади та установам уникнути масового зібрання громадян! – заявив сьогодні на прес-конференції Олександр Шиш, директор департаменту охорони здоров’я ВМР. – Тому скасовані всі масові заходи – культурні, спортивні та розважальні у Вінниці та по всій Україні. Тим більше, що ми маємо перший факт захворювання на корона вірус в Чернівцях… Тому я не можу вказувати релігійним громадам щодо їхніх заходів, бо це їхня відповідальність та їхня совість перед людьми… Бо всі державні та комунальні установи скасували перед 8 березня всі вітання, свята та зібрання! Зрозумійте – життя людей дорожче за будь-яку ходу чи захід!

В свою чергу професор-інфекціоніст Лариса Мороз додала:

– В Італії 117 померлих вді корона вірусу, до 14 березня закриті всі школи і в папській країні меси вимушено проводять в таких жорстких умовах он-лайн, – додала професор Лариса Мороз. – Це нормально в таких умовах і ми до цього рано чи пізно прийдемо! Треба розуміти ступінь загрози захворювання як вірянам так і священнослужителям. Адже на ходу кличуть переважно людей середнього і старшого віку із груп ризику…

Нагадаємо, що 8 березня УПЦ у Вінниці анонсувала у місті хресну ходу.

Згідно анонсу, маршрут ходи пролягатиме від Воскресенського храму (Хмельницьке шосе, 5) до Спасо-Преображенського собору (Соборна, 23). Початок о 15:30. Як повідомляють в анонсі заходу, хресну ходу влаштовують “на честь Торжества православ’я”. Таким чином віряни планують підтримати Українську Православну Церкву, й зокрема Вінницьку єпархію, та “захистити святині”.