Почали із Ігоря Хоменка із Національних, якому лише за бійку в Жмеринці міру запобіжного заходу змінили на можливість вийти під заставу в 168 тисяч… Але таких грошей у цієї родини не було і немає… Тому мама Ігоря вийшла розчарована!!! Бо трьох із Жмеринської міськради – 2 депутатів та керівника апарату ці ж судді відпустили під нічний домашній арешт без проблем ще 6 березня!

22-річного Владислава Студінського із Національних дружин судді Апеляційного суду залишили під вартою до 26 квітня… Всі доводи і аргументи адвоката не справили на суддів Ковальську, Рупак і Нагорняк не справили. І далі штампувались арешти як на конвеєрі…

Але під час слухання апеляції по арешту Олега Лисенка із Якушенців за події в Жмеринці під міською радою 27 лютого знову Фесіді нагадали, що «знесення бандитами намету з опитування жмеринчан щодо корупційних дій у Жмеринці стало поштовхом походу Нацдружин із Вінниці на сесію міської ради до в.о. мера Юрія Світлака..

І в якийсь момент суду в Ірини Ковальської прорвало:

– Чого ви із Вінниці поїхали в Жмеринку? Кого і що мали там питати? – суддя Апеляційного суду Ковальська в цих запитаннях до 22-річного у Владислава Студінського із Національних дружин раптом показала своє ставлення до цієї гучної справи… Хоча вона ж у складі колегії суддів разом із колегами Рупаком, Нагорняком сенсаційно відпустила 6 березня під домашній арешт трьох підозрюваних із міської ради Жмеринки. В тому числі й «Борщів»! На ці закиди пані в мантії їй із зали вигукнули, що хлопці громадяни України і мають право на вільне пересування і запитання до будь якого мера в країні Україна!

Бо далі було дуже тонко, чутливо і на грані фолу…

Бо в суд зайшов Дмитро Туз із зламаною щелепою в Жмеринці для рішення Апеляційного суду по мірі свого запобіжного заходу. Бо до цього він лежав у лікарні під домашнім арештом… І саме його згідно відео і заяв прокурорів бив ніжкою від стільця депутат Юрій Сокуренко 27 лютого під час тих кривавих подій… А троє із поліції тримали. Цікаво, що вирішать судді? Бо папку Андрія Вербецького будуть сьогодні слухати останньою… Так вирішив головуючий із колегії суддів. Реально це для Феміди екзамен на справедливість та непідкупність! Бо якщо Ковальська, Рупак і Нагорняк закриють побитого депутатом Діму, то реально тут “порішали”…!?

Тому його апеляція почалась із заяви про відвід суддям Рупак, Нагорняк і Ковальській Апеляційного суду «за упередженість до однієї із сторін конфлікту в Жмеринці» – заявив адвокат Дмитра Туза Кадочніков. – Це ж ви 6 березня відпустили під нічний домашній арешт трьох із Жмеринки з міської ради… А по хлопцях із ГО «Національні дружини» та Едельвейс всі рішення відхиляють апеляції на пару з прокурорами… Бо жмеринських відпустили, вінничан всіх закрили і залишили рішення майже без змін! Я вимагаю відвід вам, як суддям, які явно упереджені до однієї із сторін!

Запахло скандалом!

Тільки Дмитро Туз із шиною на щелепі не міг все сказати, що він відчуває після тих подій… Бо прокурори були проти нічного домашнього арешту, який просить адвокат Туза для щоденного відвідування лікарні. В він їм каже – у мене зламана щелепа і я щодня маю ходити до стоматолога…

Тому вперше за цей суд рішення по цілодобовому домашньому арешту для Дмитра Туза було принято в Апеляційному суді Вінниччини на користь апелянта. Судді Рупак, Нагорняк і Ковальська Апеляційного суду дозволили Тузу бути під нічним арештом лише із 20.00 до 7 ранку і ходити до лікарів без дозволу слідчого та прокурора… А ще троє в манях сказали, що відвід їм не базується на Законі…

Втім, згаданий вище один факт сьогодні так різанув око родичам та журналістам, коли головуючий в суді сказав при всіх про справу Андрія Вербецького: «Цього ми послухаємо останнього…!»

Можна така різкість через те, що один із трьох суддів таки має пряме відношення до Жмеринки, де його батько працював довгий час головою районного суду? Чи це співпадіння і малозначимий факт?

З цього приводу Андрій Вербецький – керівник Національних дружин очікував сьогодні в Апеляційному суді Вінниччини не мало, не багато, а свого арешту на 60 діб за події в Жмеринці 27 лютого…

Бо рішення суду по своїх побратимах із Національних дружин та Едельвейсу справді нагадувало конвеєр за 4 частиною 296-ї статті … І дуже колоритно виглядали на його голові три зелені шрами. Чи справді вартують вони 7 років в’язниці?

Від редакції: жодним чином не відбілюємо вчинок хлопців із Національних дружин і Едельвейсу, бо в Жмеринці справді відбувся злочин – масовий, жорстокий, спланований, із своїми ляльками і ляльководами. Тому від суді, слідства і прокуратури чекаємо на законні, чесні та непідкупні рішення по всіх учасниках – від депутатів, авторитетів, дружинників та поліцейських…

Далі буде.

Фото Сергія Хіміча