Ззовні він був вкритий корозією та брудом, вагою не більше 300 грамів. То ж людям нічого не залишалось як викликати на місце правоохоронців.

– З повідомленням до нас звернувся охоронець церкви, на місце виїхала слідчо-оперативна група поліції та вибухотехніки. Попередньо відомо, що це набій калібру 30 міліметрів, сам він не вибухає, а є набоєм для іншої зброї. Його відправлено на експертизу, аби встановити чи він бойовий. Крім того, встановлюється яким чином він потрапив на території храму. Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, – повідомили нам у прес-службі обласної поліції.

Хто справді залишив патрон біля дверей, чи ніс він загрозу і чи не було це провокацією в час, коли проти Православної Церкви України й так зі сторони УПЦ 66 позовів у суді, – дізнаємось згодом. Крім того, слід додати, що рівно рік тому в храмі “Святого Преподобного Серафима Саровського Чудотворця” Української Православної Церкви двоє нетверезих молодиків пошкодили вхідні двері. Патрульні, які прибули на місце події, оперативно затримали хуліганів. 25-ти та 22-річний чоловіки свої дії пояснили тим, що не підтримують релігійних поглядів, які сповідує церква.

Валентина Лісова