На колегії ОДА під час презентації проєкту реконструкції аеропорту «Вінниця» стали відомі деталі та кошторис цього стратегічного ремонту від Владислава Скальського.

– По аеропорту місто Вінниця наполегливо працювало впродовж останніх двох років… І розробило проєкт реконструкції аеродромного комплексу, який мав складатись із двох черг будівництв. По першій черзі будівництва було проведено тендер, його визначено у вартості – 896,9 млн грн. Друга черга оцінюється, згідно з результатами державної експертизи, в 518,9 мільйона. Загальна вартість реконструкції аеродромного комплексу в місті Вінниці складає понад 1,415 мільярда гривень, — зазначив губернатор Вінниччини.

– Насправді реалізація цього проєкту знаходиться на базі, був навіть підписаний договір з генеральним підрядником, але в Міністерства інфраструктури є стратегія розвитку авіаційної галузі нашої країни, і зараз вони концентрують свої зусилля на реконструкції аеродромного комплексу в місті Дніпрі. Але ми будемо продовжувати наполягати на стратегічній важливості нашого міського цивільного аеродрому і необхідності залучень державних коштів задля реалізації цього важливого інфраструктурного проєкту, який має не тільки міську і державну важливість, а також є ключовим для економічного розвитку нашої області.

Проводиться проєктування реконструкції пасажирського терміналу. Також є певні напрацювання щодо будівництва мультимодального вантажно-логістичного центру та центру технічного обслуговування літаків.

Для мене це пріоритет номер один щодо економічного розвитку нашого регіону, – зазначив Владислав Скальський.

Нагадаємо, що Кабмін Володимира Гройсмана планував на ремонт міжнародного аеропорту «Вінниця» виділити майже 2 мільярди гривень із будівництвом нової посадкової смуги… Втім, тепер ці плани лише на папері і мільярди отримали летовища Одеси і Дніпра.

До речі, завершенням будівництва в аеропорту Одеси займається нині екснардеп із Вінниці Сергій Кудлаєнко…