Діда «посадили» на 60 діб за сексуальні домагання власної 8-річної внучки. Односельчани погрожують самосудом, якщо «збоченця» не покарають за законом.

Приголомшлива НП сколихнула не лише Кривошию, де це сталося, але й увесь Хмільницький та навіть Калинівський райони. 65-річний чоловік намагався згвалтувати рідну онуку, дівчинці лише 8…

– Гвалтівник… Старий збоченець… А щоб у нього відсохло усе чоловіче… Каструвати старого! Якщо його не засудять за всією суворістю закону, то йому люди влаштують самосуд. Бо у нас всіх діти чи онуки. Скоро ще більше на канікули поз’їжджаються, як нам їх вберегти від цього старого чорта?! — обурюються у Кривошиях Хмільницького району. Тут з дідом і бабусею проживало шестеро неповнолітніх онуків.

– Це діти їхньої доньки. Вона з 2015 року з села виїхала і не поверталася. Дітей виховували її батьки. Усі шестеро завжди були доглянуті, дід возив їх у садок і школу. Ніхто й не міг подумати, що може таке статися, — розповідають у сільраді.

Але на минулому тижні, в понеділок, баба наробила галасу на все село, бо побачила свого діда майже голого з їхньою молодшою онучкою.

– Він вже був без штанів, і дівчинка, теж оголена, стояла біля ліжка. Бабуся вчасно зайшла і завадила найгіршому, дід не встиг дитину згвалтувати. Коли його запитали, навіщо він це робив, адже з пелюшок виховував онуку, пояснив, що хотів «помазатися» з нею, — кажуть сусіди.

Про цю сім’ю по-різному відгукуються односельчани. У сільраді розповіли, що баба з дідом тримають господарство, належно доглядали за малолітніми онуками. Але біль­шість селян обурюються, що у цій хаті часто п’янки і скандали. Люди скаржаться на їхнього сина, йому приписують крадіжки і розбій, зараз він відбуває покарання у місцях позбавлення волі.

Зі слів сусідів, дід зловживає спиртним, б’є свою дружину. Саме через побої жінка й боялася писати заяву у поліцію раніше. Кажуть, баба промовилась, що це не вперше дід приставав до онуки, але боялася на нього скаржитися, бо чоловік би вбив… Про можливі домагання дітей чиновники нічого не знають, їм про це ніхто не повідомляв. Не підтвердили це й у поліції.

Після НП дітей забрали з сім’ї, їхня долю будуть вирішувати служби у справах дітей.

Самого чоловіка затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України. (»Розбещення неповнолітніх»). Хміль­ницьким міськрайонним судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

За скоєне кримінальне правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Міла ПОЛІЩУК