– Це не вирок суду, це офіційне, підтверджене звернення до вінницьких мажорів про те, що вони можуть робити все, що їм заманеться.

Цікаво, яка зараз такса у вінницьких суддів по типових злочинах? Наша судова система не встановлює справедливість, вона шукає крайнього. Відчуваються у повітрі нотки тре­тього Майдану, — вважають громадські активісти.

Вінницький міський суд визнав винним Костянтина Писарчука, який минулого року спричинив ДТП, внаслідок якого загинув водій таксі та травмувався пасажир. Йому призначили покарання – 5 років позбавлення волі, проте звільнили від нього, встановивши іспитовий строк – 2 роки. Такий вирок неабияк шокував громадськість…

Нагадаємо, резонансна аварія сталась у березні 2019 року. На Келецькій в авто таксиста Олега Олексієнка «Чері Тіго» влетіла престижна «Інфініті». Від потужного удару машину зім’яло, а багажник аж викинуло наперед. Уламки лежали на відстані кількох десятків метрів. 58-річного водія таксі затиснуло у його розбитій автівці… Чоловік хрипів. Тож рятувальники розрізали метал. Олега у край важкому стані госпіталізували у лікарню на Київській. Кошти на його лікування збирали у соцмережах. Всі півтора місяця він пробув у комі, але врятувати життя чоловіку так і не вдалось…Олег не мав власного авто, а для роботи в таксі машину орендував у знайомого. Похоронили чоловіка у Райгороді поряд з батьками.

Після ДТП у Вінницькому міському суді відбулось обрання запобіжного заходу 23-річному водію «Інфініті» Костянтину Писарчуку. На засідання айтішника привели у кайданках. Обличчя молодика було у саднах та зеленці, він його закривав руками. Поза очі казали, що у ніч аварії водій на «Інфініті» та друзі відпочивали в «Аурі». Містом летіли зі швидкістю за 100 кілометрів… Як пояснював на суді його батько, він не мажор, а талановитий айтішник, який у 23 роки сам заробив на авто.

На судовому засіданні обвинувачений Костянтин Писарчук, в машині якого під час аварії знайшли пляшки від алкоголю, повністю визнав свою вину і просив суд суворо його не карати. Також повідомив, що зробив для себе належні висновки і добровільно від­шкодував по­терпілим в повному обсязі матеріальну та моральну шкоду.

– За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд визнав винним вінничанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого), та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, а також на рік позбавив права керувати транспортними засобами, — йдеться у судовій ухвалі. — Суд звільнив засудженого від відбування основного призначеного покарання, встановивши іспитовий строк – 2 роки. Якщо упродовж цього часу чоловік знову вчинить новий злочин, то відбуватиме призначене покарання повною мірою.

Як так сталося, що за аварію, яка призвела до смерті людини — таксиста Олега Олексієнка – покарання лише «умовне»? Та й чомусь в ухвалі нема жодного слова і про його стан під час ДТП…

Віталіна Володимирова