– Коли ми зараз думаємо, яким чином виходити з карантину, (зайти в нього легше, ніж вийти) то є одна пропозиція, котру будемо пропонувати на державному рівні, тим більше, що є вже приклади і в інших країнах. – сказав він – Вона полягає в тому, що всі інституції державної влади розпочинають робочий день раніше, ніж працює бізнес. Наприклад, з 7 ранку. Переваг багато. По-перше — розвантажується громадський транспорт. По-друге, люди, котрі працюють з 9 ранку , можуть прийти і вирішити з само ранку якість проблеми, скористатися державними послугами. У нас в державній сфері працює багато людей, робочий графік можна трохи змістити. Оптимізація чекає на структурні підрозділи облдержадміністрації. І зараз йде процес ліквідації двох департаментів: капітального будівництва, містобудування та архітектури. Це департамент, котрий сам собі видає умови, обмеження, сам їх виконує. Це ж конфлікт інтересів! Тому ми створимо два окремих управління, які повинні бути між собою у творчій дискусії. Створюємо закупівельне підприємство, “Прозоромаркет”.

А ще під час підсумкової прес-конференції обговорювався стан доріг. На Вінниччині маємо понад 2000 кілометрів доріг державного значення і 7,5 тисяч кілометрів доріг місцевого значення. Цього року служба автомобільних доріг має завершити останні 25 кілометрів транспортного коридору М-12, котрий поєднує порти Чорного та Балтійського морів. Дороги територіального значення віддадуть під опіку області. Вони у поганому стані і потребують величезних грошей.

Говорили і про будівництво. Цього року реалізується ініціатива Президента 100-100-100. Тобто, маємо ввести в експлуатацію 100 шкіл, 100 дитсадків та 100 об’єктів спортивної інфраструктури. Вони співфінансуються з Державного фонду регіонального розвитку. На Вінниччині відповідно 5 шкіл, 5 дитсадків, 5 спортзалів.