Ми вже розповідали про Сергія Шевчука, одруженого з падчеркою мера Могилева-Подільського. Його судили, а потім виправдали в замаху на вбивство Олександра Коломійця.

Кажуть, що те рішення обійшлось у досить кругленьку суму, бо після його ухвалення судді завершили каденцію і пішли на відпочинок… Але конфлікт цих двох знаних у прикордонному райцентрі людей продовжився, але з точністю до навпаки. Зять мера став потерпілим у справі тяжких тілесних, а його опонент-бізнесмен — підозрюваним.

Інцидент стався на початку 2019 року, коли Сергій Шевчук зі своєю дружиною та родичами рік тому в новорічну ніч відпочивали у кафе. Там був і Олександр Коломієць з дружиною. Кажуть, що обидві родини знову згадували давні конфлікти, а після того сперечались, що хтось не так припаркувався. І почалось справжнє місиво!

– Очевидці бачили ніж саме в руках Сергія Шевчука. Далі у хід пішли битки, а падчірка мера Христина схопила мою доньку Ірину за волосся. Зять Сашко кинувся захищати свою половинку, тож майже всі удари дістались йому. Чоловіка повалили на землю, потім почали бити ногами по різних частинах тіла. В ході побиття, коли Олександр вже перебував на землі, йому всією масою тіла стрибнули на ногу, в результаті чого він відчув хрускіт та гострий біль, від чого втратив свідомість. Коли прийшов до тями – то помітив поруч з собою лише свою дружину Ірину Коломієць. У результаті у зятя переломи ноги, численні забої із підшкірними крововиливами, в Ірини — черепно-мозкова травма та численні синці, подряпини. Крім того, одразу після побиття Ірина констатувала відсутність ювелірних прикрас і мобільного телефону. Ми написали заяви до правоохоронців, — пригадує теща одного із потерпілих Тетяна Глущак. — Втім, у лікарні після конфлікту із ножовими пораненнями опинився і родич міського голови Сергій Шевчук. Підключив адвокатів і теж написав заяву до поліції, бо начебто це було цілеспрямоване бажання позбавити його життя. Розслідування цієї резонансної справи тривало більше місяця, і справжньою сенсацією для всіх стало те, що прямо під час сеансу лікувального масажу Олександру оголосили про підозру за фактом завдання ножових поранень зятю мера.

Свою причетність до наміру зарізати «Шефа» Олександр заперечує. Каже, бився з ним, але ножем не різав. Проте із вуст прокурора вже прозвучало: ДНК-експертиза знайденого згодом знаряддя злочину (ножа) стане доказом у обвинувальному акті. Справу мав розглядати Могилів-Подільський районний суд, але підозрюваний заявив відводи суддям. Тепер її слухають у Жмеринці. У той же час Олександр Коломієць заявив, що не вірить у справедливий розгляд. Саме тому днями написав відкрите звернення прокурору Вінницької області Костянтину Мерімеріну та новій генпрокурорші Ірині Венедиктовій.

– У Вінницькому міському суді вже котрий рік слухається кримінальна справа по обвинуваченню Сергія Шевчука, де мене визнано потерпілим. Зважаючи на те, що правоохоронними органами вживалися всі заходи для невнесення відомостей ЄРДР, а згодом для знищення матеріалів, що могли стати процесуальним джерелом доказів для доведення вини, судом першої інстанції мого опонента було виправдано. З таким вироком погодився суд апеляційної інстанції, а вирок вступив у законну силу. Лише касацією було констатовано належний судовий розгляд в даній справі, — заявив Олександр Коломієць. — Між апеляційним та касаційними судовими розглядами Сергій Шевчук вчинив повторний напад на мене, але вже разом із рядом співучасників. Цього разу він заручився допомогою правоохоронних органів та вирішив вдати із себе жертву. На мою думку, було проведено упереджене досудове слідство і справу передано на розгляд суду. На сьогодні відпрацьовується останнє завдання — безпідставне обрання мені запобіжного заходу у виді тримання під вартою у безальтернативній формі. На мої запитання, для чого їм це потрібно, прокурори вказують що це вказівка згори. Одночасно, Сергій Шевчук хизується тим, що він домовився вже із органами обвинувачення, адже із деякими із них приятелює. Хочу зауважити, що я вже не шукаю захисту в ситуації, коли мій опонент регулярно намагається позбавити мене життя, а лише прошу врахувати обставини, викладені мною. Якщо цього не буде, готовий навіть пікетувати правоохоронні органи!

Сам Сергій Шевчук поки що ніяк не відреагував на такий поворот справи, проте раніше він зізнавався журналістам, що хоче, аби його заклятого ворога посадили…

– Ніхто в моєму випадку не розбирався, правий я чи не правий. Посадили і сидів. А ця людина ходить вільно, без усяких зобов’язань. Ні домашнього, ні цілодобового, ні нічного арешту. Взагалі ніякого запобіжного заходу в нього немає…

Тож як цього разу вирішить Феміда і скільки триватиме це протистояння – будемо слідкувати разом.

Валентина Лісова