Найперше хочу запитати чи ви читали Головний закон нашої країни? Якщо так, то поясніть громадянам, чому вони повинні боятися жити в себе на Батьківщині? Поясніть також чиї права, свободи та інтереси ви захищаєте і кому їх гарантуєте? Після системних зловживань вашими депутатами та урядовцями, а особливо після Кагарлика та Броварів у народу складається враження, що ви захищаєте інтереси олігархів, бандитів та шахраїв.

Вам сподобалася заява міністра внутрішніх справ Авакова в частині того, що йому шкода бідних молодих хлопців, котрі приїхали під Київ заробити по 800 гривень? Так само завтра може подумати слідчий, який вже сам хоче заробити на кожному з цих хлопців простих по 8000 гривень. А потім, як вовк кобилу, тобто знову за гроші, їх пожаліє суддя. Але вже за 8000 доларів. Жалість – вона ж на неймовірні вчинки штовхає.

А чому міністр не думає, що ці прості хлопці по 5-10 років професійно займаються бандитизмом. Здійснюють рейдерські захоплення чужого майна, вчиняють напади на громадських активістів, силою закривають рот незалежним журналістам, захищають від справедливого народного гніву брехливих та жадібних чиновників. І що вони можуть входити в озброєне угрупування, яким керує якийсь депутат, а кришує якийсь генерал поліції?

Звісно, так значно симпатичніше все виглядає. Випадкові хлопці, а не скорумпована система… І, якщо броварська поліція не помічала, що тиждень бандити змушували людей сідати в маршрутки одного перевізника, то може нам всім відразу купувати квитки лише на літаки Коломойського?

Щоб потім в Борисполі не було ніяких непорозумінь, і щоб зайвий раз не тривожити жалісливого міністра і вас особисто?

А що з Кагарликом? Кадровий голод… То ви нам відразу скажіть чим він в кінцевому результаті для нас обернеться. Остаточною деградацією держави, самосудами, знищенням гідності нації? Чи, може, узаконеним статусом мовчазної та заляканої прислуги для олігархів і наближених до вашого корита?

Цікаво було б від вас почути, що у нас робиться з цінами на електроенергію? Чому ви призначаєте «чистих» чиновників, а у них виявляється токсичний на всю Україну шлейф?..

І вони продовжують грабувати народ.

Щось не так, пане Президенте. Ви гарно починали, але, певно, не розрахували своїх сил. Чи подумали, що аматори зможуть сформувати професійну команду державників? Не вийшло? А може не там шукали?

То тепер – закриваємо на все очі, списуємо на кадровий голод поки народ на карантині, і продовжуємо грати роль віртуального гаранта Конституцї?

Якщо зачепив ваше самолюбство своєю критикою, чекаю на державні рішення, котрі змусять мені забрати свої слова назад. Як і весь народ України, який довірив вам країну і свою долю.

Анатолій Петраченко,

українець