Вже після зустрічі з президентом Зеленським мі­ністру Авакову не на камеру президент наказав все-таки не відсторонити, а зняти начальника Вінницької обласної поліції Юрія Педоса. І на вихідні стало відомо, що новим керівником Головного управління Нацполіції Він­ницької області став одесит Іван Іщенко.

Його 1 червня у Вінниці представив голова Нацполіції Ігор Клименко. Генерал Юрій Педос пішов працювати радником мі­ністра у Київ. Кажуть, порішали. А ось по заступниках Педоса триває службове розслідування. Хоча всі знають, до кого відкривали ногами двері «бригадири» засвічених угруповань і які суми та за що носили… Але цікаво, як уникнув цієї «м’ясорубки» керівник ДСР Юрій Олійник, який і мав би «вести» та «затримувати» стріляючих тітушок із Вінниці?

А ще до призначення у Вінницю одесита Івана Іщенка у фронтовиків та активістів були великі запитання по подіях 2 травня 2014-го, де він на фото поряд із «бойовиками» «русской весны» тоді ще на посаді керівника райвідділу в Одеській області.

– Чекайте ще одного прихильника «русской весны», — слали вісточки вінницьким одесити через соцмережі.

Тому 1 червня під поліцією у Вінниці зібралось 50 фронтовиків, які мали намір зустрітись з Іваном із Одеси, якого багато хто сприймав за Шевцова-2!

– Тут сєпарів не буде, — заявили атовці вже на зустрічі з головою Нацполіції Ігорем Клименком, який таки представив у Вінниці нового керівника обласної поліції із Одеси. І сам Клименко дав фронтовикам свої гарантії, що Іщенко не сєпар і не нашкварений мєнт.

Іван Іщенко та Ігор Клименко під час представлення у Вінниці

Далі з полковником Іваном Іщенком відбулась закрита зустріч п’яти лідерів фронтовиків Вінниччини, із якої «33-й канал» вів пряму трансляцію (див. трансляцію» на сайті «33-го»). І кілька разів ефір довелось переривати через досить відверту і секретну інформацію, яка була озвучена на цій зустрічі атовців із одеським полковником.

– Своїх сєпарських двіжів у нас вистачає! Тому одеського сепаратизму нам не треба! Де ви були 2 травня 14-го і чому стояли спиною до «руського міра» на всіх фото! — запитали фронтовики у нового начальника поліції Вінниччини.

– Я українець, вчився в українській школі. Українська мова — моя рідна! І я в ті дні опинився в Одесі на справжній війні як начальника простого райвідділку. І ми захистили Одесу, Україну і нашу Незалежність. Мене після того 100 раз перевіряли, і я нічого не приховую про ті події. Я був в АТО і нині призначений у Вінницю, щоб тут був спокій, панував закон і бандитизм не піднімав голову, — заявив на це Іван Іщенко. — За 2 тижні я готовий буду зустрітись із фронтовиками в широкому колі та почути всі запитання і зауваження до роботи поліції в області.

Що стосується 2 травня 2014 року, що усіх турбує. Тоді дійсно я був відряджений на стажування в Одеське управління Національної поліції… І проходив стажування десь тиждень на посаді начальника управління громадської безпеки, — зазначив Іван Іщенко. — Мною було прийняте рішення і затримано (це можна перевірити) більше 100 так званих «тітуханів», прихильників «руського міра» (може, навіть до 200). І коли я вже розумів, що щось не те коїться, особисто своїми руками відстоював наше місто, Одесу.

– Наші співчуття Вінниці та вінничанам, бо вам випав цікавий одеський «фрукт». Ми уважно дивились прямі ефіри «33-го каналу» про зустріч нашого Івана Іщенка із вашими фронтовиками і маємо визнати: він у прямій мові визнав себе винним мінімум по 2-х статтях КК по подіях 2 травня в Одесі — «злочинна бездіяльність» та порушення Закону «Про міліцію»… Але якщо він тоді порішав, то і зараз порішає. Бо бюджет у нього є — 100%! І за місяць-два він «купить» половину ваших активістів… Чи присадить на тему зброї, бо раніше Іван працював керівником дозвільної системи і має базу на всіх патріотів зі стволами. І в кого є сейф, у кого немає, кому прислати дільничного з перевіркою і таке інше. Так було в Одесі. Як буде у Вінниці – самі відчуєте… А ще його не випадково питали про написи арабською по всій Одесі, де приховано ім’я відомого «спонсора» багатьох чинів та людей у погонах. В Одесі навіть ходить анекдот, що у Ківана із Каддора більше грошей за Порошенка! Тому тримайтесь і не ведіться на солодкі розмови про українську школу, мову і патріотизм… Привіт із Одеси!

Євгенія Закревська — відома адвокат, захисниця родичів загиблих із Небесної сотні, в соціальній мережі оприлюднила цікаві підсумки:

1) Івана Іщенка — протеже Чеботаря — призначили головою поліції Вінничини.

Він просто стояв з тітушками на барикаді — в Одесі 2-го травня 2014-го року — і не приймав ніяких рішень. Не координував тітушок, Боже збав.

Бо просто був відряджений на стажування на посаду начальника управління громадської безпеки. Але не приймав рішення стояти поруч із натовпом озброєних тітушок, стояти з ними — на одній барикаді, в той час, коли один з цих тітушок прямо на фото стріляє в протестувальників. Повторюю для тупих — Іщенко ні в якому разі не приймав рішення — стояти поруч на барикаді з тітушками і не втручатись в їхню «діяльність»…

А просто — стояв з цими тітуханами з одного боку, стояв поряд, відвертався, коли вони стріляли — і не втручався. Але не приймав ніяких рішень. Бо у відрядженні. І на стажуванні. Так буває… Що не ясно?

Голова Нацполіції Клименко представив у Вінниці нового керівника обласної поліції Івана Іщенко. І дав фронтовикам свої гарантії, що Іщенко не сєпар і не зашкварений мєнт. А Педос пішов радником на Київ… Більше подробиць в 33kanal.com

Posted by Roman Kowalski on Monday, June 1, 2020

Де ви були 2 травня??? Зустріч АТОвців у Вінниці із новим начальником поліції! Більше подробиць в 33kanal.com

Posted by Roman Kowalski on Monday, June 1, 2020

Фронтовики запитали у полковника Іщенка що він робив у Одесі 2 травня? Валентин Ковальський запитав про побори із фермерів на церкву МП на території вінницької поліції! Частина зустрічі 2…Більше подробиць в 33kanal.com

Posted by Roman Kowalski on Monday, June 1, 2020

Що ти робив 2 травня в Одесі? – фронтовики у Вінниці прийшли запитати у Вані-мєнта! Більше подробиць в 33kanal.com

Posted by Roman Kowalski on Monday, June 1, 2020

– Кіпіш буде! Жодних рішалових і 1 питання до Івана з Одеси – що він робив 2 травня 6 років тому? – Анатолій Слівінський про зустріч фронтовиків із можливим новим керівником поліції Вінниччини. Більше подробиць в 33kanal.com

Posted by Roman Kowalski on Monday, June 1, 2020

Фото Сергія Хіміча