Інцидент стався на р. Згар, в с. Петрик Літинського району Вінницької області.

Близько 6 години ранку виявлено порушників, які використовуючи дерев’яного човна, спільно здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою трьох зябрових сіток. У сітках знаходилась риба: 6 екз. ляща, 5 екз. товстолоба та 2 екз. судака. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 85 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 3 315 грн.

На осіб складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду.

Рибоохоронний патруль Вінниччини повідомляє, що у період з 25 травня по 01 червня 2020 року державні інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 60 правопорушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено шість протоколів за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову, 50 – за порушення правил рибальства та один протокол – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Також оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Вінниччини: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.